Nieuws

Onze 5 actiepunten voor het beste onderwijs

Ronny Wolfcarius

Wednesday 31

August 2022 10:38

Op 1 september geeft Vooruit elke leerling en leerkracht een high five. Zij verdienen onze steun dubbel en dik, want zij zijn de toekomst van ons land. Hoe die high five klinkt? Ontdek onze 5 actiepunten voor het beste onderwijs.

Onze 5 actiepunten voor het beste onderwijs:

👆 Gratis maaltijd voor elk kind
Het leven wordt elke dag duurder. 150.000 kinderen gaan met een lege brooddoos naar school. Hoe kan je je concentreren als je honger hebt? Geef elke leerling gezond eten op school.

✌ Betaalbaar onderwijs voor iedereen
September is voor alle gezinnen de duurste maand. Iedereen verdient het beste onderwijs. Geld mag geen drempel zijn. Daarom willen we de facturen voor iedereen omlaag, door ook in het middelbaar een maximumbedrag af te spreken dat de school mag aanrekenen.

🤟 Van leerling tot wereldburger
Maak godsdienstvakken optioneel, buiten het vaste lessenrooster. Vul de vrijgekomen tijd in met lessen Nederlands en burgerschap. Daarin kan levensbeschouwing dan wel aan bod komen.

🖖 School is meer dan leren alleen
Jij hebt zot veel talenten. Die moet je volop kunnen ontwikkelen. Laat scholen daarom samenwerken met verenigingen voor meer sport, toneel en andere activiteiten op school.

🖐 Meer leerkrachten voor de klas
Leraren werken zich te pletter. Het lerarentekort is groter dan ooit. Hoog tijd om werk te maken van minder papierwerk, een betere verloning en de aanwerving van meer leerkrachten.

Zeg nu zelf, logisch toch? 

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.