Nieuws

LOKAAL: 52 nieuwe sociale woningen

Bertrand Demiddeleer

Voorzitter (gemeenteraad) Halle / Provincieraadslid Vlaams-Brabant

Monday 03

April 2023 19:56

Dat er een tekort is aan sociale woningen, is een open deur intrappen.  Daarom krijgt Woonpunt Zennevallei van de gemeenteraad de toelating om naast de wijk Windmoleken een woonuitbreidingsgebied aan te snijden voor 52 woningen.

Woonpunt Zennevallei zal 40 versleten woningen afbreken en er 40 nieuwe bouwen. Daarnaast zal er toelating gegeven worden om op een aanpalend perceel langs de Lubbeek nog eens 52 extra woningen te bouwen in woonuitbreidingsgebied. In totaal gaat het dus om een bouwproject van 92 nieuwe sociale woningen, gekoppeld ook aan nieuwe voorzieningen voor senioren.

Voor 22 woningen wordt er samengewerkt met Vlabinvest, onder meer voor zestien huurwoningen en zes koopwoningen. Concreet betekent dit dat deze woningen toegewezen zullen worden aan mensen met een gemiddeld inkomen die een band met de stad kunnen aantonen. “We kiezen voor deze uitbreiding omdat de nood aan sociale huisvesting groot is en de wachtlijsten lang”, zegt Bertrand Demiddeleer, provincieraadslid en lid van de Raad van Bestuur van Vlabinvest.

N-VA ziet dat totaal niet zitten en vindt dat er al genoeg sociale woningen zijn en dat er dus geen nieuwe huizen moeten komen op uitbreidingsgebied.
"Wij zijn daar zeer duidelijk over," zegt burgemeester Marc Snoeck,"we geven geen toelating voor nieuwbouw op uitbreidingsgebied, tenzij het gaat om sociale woningen.  Wat hier het geval is.  N-VA mag dan wel zeggen dat het niet nodig is omdat we al boven de gevraagde quota zitten, maar ga dat eens zeggen tegen de honderden mensen die in Halle op de wachtlijst staan voor een sociale woonst."


Ga naar Bertrand Demiddeleer
Over de Auteur

Bertrand Demiddeleer

Voorzitter (gemeenteraad) Halle / Provincieraadslid Vlaams-Brabant

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant