Nieuws

LOKAAL: 4 Gentse sossen naar de parlementen!

Vooruit Gent

Thursday 13

June 2024 14:19

Voor het eerst in 20 jaar heeft Vooruit een ijzersterk verkiezingsresultaat neergezet. We zijn de derde partij in Vlaanderen, de leider op links! In Oost-Vlaanderen veroverden we een derde Kamerzetel en maar liefst twee extra zetels in het Vlaams Parlement, acht zetels in totaal in beide parlementen.

Nog beter nieuws: de kiezers sturen niet minder dan vier Gentse sossen naar de parlementen. Joris Vandenbroucke trekt opnieuw naar de Kamer. Freya blijft in het Vlaams parlement en krijgt daar het fijne gezelschap van Burak Nalli en Frederik Sioen.

In Gent zijn daar maar twee woorden voor: de max!

Da’s het resultaat van een duidelijke campagne en geweldig teamwork. Want ook Veerle Baert, Nathalie Dullemont, Bruno Matthys, Joachim Bodere, Sven Taeldeman, Emine Gül Isçi, Abdil Tapmaz, Astrid De Bruycker, Rudy Coddens, Sabena Donkor, Karin Temmerman en Clara Calis hebben hun beste beentje voorgezet. Samen hebben ze de harten van veel mensen veroverd. Die vinden duidelijk dat socialisten nodig zijn om hun koopkracht te beschermen, voor degelijke, betaalbare (gezondheids)zorg te zorgen en te investeren in het beste onderwijs voor onze jongeren.

Op die weg gaan we allemaal samen verder: positief, eendrachtig en strijdbaar.

Nu is het uitkijken naar de komende informatiegesprekken en regeringsonderhandelingen. Ondertussen bereiden we ons voor om ook van de gemeente- en provincieraadsverkiezingen op 13 oktober een succes te maken.


Ga naar Vooruit Gent
Over de Auteur

Vooruit Gent

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant