Nieuws

LOKAAL: 33ste editie van de jeneverfeesten

Vooruit Hasselt

Tuesday 29

August 2023 12:37

Zaterdag 21 en zondag 22 oktober staat Hasselt weer helemaal in het teken van de jenever. “Ondertussen de 33ste editie van onze Hasseltse jeneverfeesten”, aldus burgemeester Steven Vandeput en Schepen van Evenementen Habib El Ouakili. Het wordt een unieke editie, voor het eerste ligt de organisatie volledig in handen van de eigen stadsdiensten nadat de vzw bekend maakte ermee te stoppen.

 

“We zijn de vzw die verantwoordelijk was voor de eerdere edities uiteraard zeer dankbaar”, zegt El Ouakili. “Zij hebben tenslotte de jeneverfeesten laten uitgroeien tot dit fantastische evenement dat niet enkel bijzonder geliefd is bij de Hasselaar, maar waar mensen van heinde en ver voor afzakken naar Hasselt.” Met meer dan 100.000 bezoekers uit binnen- en buitenland is het ook één van de grootste stadsevenementen in Vlaanderen. “We hebben dan ook geen moment getwijfeld toen we het nieuws kregen dat de vzw er mee op hield”, aldus Vandeput. “Dit prachtige evenement moest en zou verder gezet worden.”

 

Vandaag zijn de Hasseltse stadsdiensten volop op de slag. “De details van het weekend worden later bekend gemaakt”, aldus Vandeput en El Ouakili. “Maar we verzekeren nu al dat deze editie naadloos zijn aansluiten op de vorige.” Het campagnebeeld van de jeneverfeesten brengt Stad Hasselt wel al naar buiten. “Ook hier kozen we voor die creatieve stijl die helemaal aansluit bij de vorige jaren”, besluit burgemeester Vandeput.

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant