Nieuws

LOKAAL: 12de editie van KPM Cup

Vooruit Hasselt

Tuesday 10

May 2022 15:09

Op donderdag 26 mei gaat in het Hasseltse Kapermolenpark de KPM Cup opnieuw door. ”De 12ste editie ondertussen al”, weet schepen van Sport en Jeugd Habib El Ouakili. “Na 2 jaar afwezigheid is het gratis straatcultuurfestival helemaal terug van geweest!”

 

In de Cup wordt er gestreden tussen jong en oud, jongens en meisjes en gesponsord en niet gesponsord. “Onze KPM Cup is dé place to be voor lokaal skate talent”, aldus El Ouakili. “Maar ook als je niet handig bent met een skateboard, zijn er voldoende redenen om af te zakken naar ons Kapermolenpark.” Denk aan Dj-sets met strakke beats of optreden van het betere gitaarwerk. Foodtrucks en een lifestyle marktje maken het event compleet. “Het live programma wordt samen gesteld met de Muziekodroom en brengt het beste uit de alternatieve muziekscene.”

 

De vorige jaren trok de KPM Cup zo’n 1500 skaters en liefhebbers. Hier mikt de organisatie, in handen van de Hasseltse jeugd- en sportdienst, ook dit jaar weer op. “Skaten is in 2022 populairder dan ooit, dat merken we ook in onze stad”, weet El Ouakili. “In Hasselt zetten we dan ook volop in op skate infrastructuur. Dit jaar nog start de renovatie en uitbreiding van de infrastructuur in Kapermolen. Ook komt er ruimte voor twee gloednieuwe skateparken in Kermt en Sint-Lambrechts-Herk.”. Het enige indoorskatepark van Limburg, Hoek 8, in de Bootstraat barst ook al uit z’n voegen. Er wordt gekeken naar bijkomende locaties.

 

Wil je graag meedoen? Inschrijven kan via https://www.hasselt.be/kpm tot en met donderdag 26.05 om 11u, daarna kan je ter plaatse aan de infobalie terecht.

 

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant