Nieuws

LOKAAL: Oostende. Naar een toekomstplan voor de wijken van Oostende

Vooruit Oostende

Tuesday 16

January 2024 23:36

Na onze eerste ronde huisbezoeken door Oostende, duiken we nu zeer gericht de wijken in. Een toekomstvisie voor onze stad is het doel, de visie uit de wijken vormt daarvoor absoluut de basis. Daarom willen we alle wijken ook echt doorgronden. En niemand beter dan jij, als wijkbewoner, om ons daarin te adviseren. Jouw expertise is nodig om de rol van jouw wijk te begrijpen. Jij leeft in jouw buurt, jouw wijk, jouw stad én we bouwen graag samen aan hét wijkplan voor de toekomst. Hier lees je onze aanzet. We starten met het Westerkwartier en vullen regelmatig aan tot we alle 8 wijken van Oostende doorwandeld hebben. 

We nodigen je graag uit om jouw aandachtspunten voor de toekomst van jouw wijk / de wijken met ons te delen. Als jij Oostende zou runnen, als jij jouw wijk mee kan vormgeven: wat mag er dan zeker niet vergeten worden? Wat is goed? Wat mag absoluut niet verdwijnen? Wat moet beter? Wat kan anders? Alle ideeën, alle visies en meningen zijn welkom.

Mail ze gerust naar [email protected] of geef ze digitaal door via ons online-formulierWil je straks ook nog eens live met ons van gedachten wisselen? Graag! Welkom op één van onze wijkmomenten. Lees dus zeker verder.

Groet, John Crombez - kandidaat-burgemeester Oostende.

Naar een toekomstplan voor het Westerkwartier

Het Westerkwartier is drukbevolkt én toch hebben de inwoners (en dieren) van deze wijk het minst groene beschikbare ruimte. Nochtans is de omgeving van de Wellington Hippodroom één van de grootste groene longen van Oostende. Er is zoveel te ontdekken in dit gebied dat nu verborgen én afgesloten ligt tussen de zeedijk en het Westerkwartier.

Daarom komt er - vanuit de Nieuwpoortsesteenweg - best:

  • een verbinding vanuit de wijk met het strand en de zee.
  • een grote hondenloopweide op deze groene long.
  • een speelplein voor de kinderen toegankelijk vanuit de wijk.
  • een wandelgebied voor de bewoners.

 

Het Westerkwartier verdient absoluut onze volle, blijvende aandacht. Zoals vaak gaat dit over ingrepen in de inrichting van de wijk, de woonkwaliteit, het opwaarderen van het openbaar domein, het onderhoud van voetpaden, extra gerichte acties voor netheid en veiligheid, ... Eveneens vinden we dat een meer permanente, zichtbare aanwezigheid van de wijkpolitie kan helpen om o.a. sneller in te grijpen vooraleer situaties uit de hand lopen. Als ogen op straat verzamelen ze tegelijk informatie, die ons moet helpen om de wijk te boosten.

Uitnodiging: bouw mee aan hét wijkplan van het Westerkwartier.

We grijpen alle ingestuurde reacties aan om het toekomstplan van het Westerkwartier te schrijven. Welkom om dit alles met ons te bespreken.

Dinsdag 27 februari 2024 om 18.30 uur in het VTI, Stuiverstraat 108, 8400 Oostende.

--------------- 

We gingen van april tot en met december 2023 al eens langs bij alle inwoners. We polsten toen naar het belang dat de inwoners hechten aan een aantal grote toekomstprojecten. Hier lees je wat de Oostendenaar daarover denkt. 


Ga naar Vooruit Oostende
Over de Auteur

Vooruit Oostende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant