Nieuws

LOKAAL: Met een beveiligde en aantrekkelijke parking voor niet-personenwagens creëren we een win-winsituatie voor heel de gemeente

Vooruit Hemiksem

Wednesday 29

November 2023 11:11

Met onze huisbezoeken “Van A(bdijstraat) tot Z(inkvallaan)” bevraagt Vooruit Hemiksem de 110 straten, 6.000 adressen en de 12.000 inwoners van onze gemeente.

Na een kwart van de straten te hebben bezocht is er een steeds wederkerend probleem waarmee onze inwoners kampen: parkeren. Te veel wagens, te smalle rijhuizen, te weinig plek in de straat of slechte parkeerattitudes, … iedereen spreekt erover, Vooruit wil er iets aan doen.


In afwachting van een ruimere mobiliteitsvisie voor heel de gemeente wil Vooruit niet alleen het ongenoegen serieus nemen, we willen de stilstand ook doorbreken. Daarom lanceren we het voorstel om een beveiligde parking voor niet-personenwagens (bestelwagens, aanhangwagens, lichte vrachtwagens, …) te creëren.

Belangrijk is dat deze parking(s) aantrekkelijk en betaalbaar (gratis als het kan) is/zijn voor de bestuurders, zodat zij vrijwillig de keuze maken om hun voertuig veilig op deze specifieke plek(ken) te parkeren. Bovendien kan de personenwagen van de bestuurder tijdens het gebruik van de niet-personenwagen veilig achter gelaten worden.

Om dit te realiseren denken we aan samenwerkingen met de lokale industrie, middenstanders en gemeentelijke terreinen op verschillende plaatsing voor een ruime spreiding in Hemiksem.

Win-winsituatie:

  • Bestelwagens, aanhangwagens, … staan veilig geparkeerd
  • Minder “grote” voertuigen in het straatbeeld
  • Meer plaats voor voertuigen van inwoners

Heb je zelf nog suggesties of wil je net zoals wij de stilstand doorbreken? Aarzel niet en
contacteer ons.


Ga naar Vooruit Hemiksem
Over de Auteur

Vooruit Hemiksem

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant