Nieuws

LOKAAL: Tienen - 2e succesvolle inzameling van schoolmateriaal voor kwetsbare jongeren door Vooruit Tienen

Team Vooruit

Tuesday 14

September 2021 08:19

In de zomer, wanneer het politieke jaar even op pauze staat, zat Vooruit Tienen niet stil. We bleven volop in beweging om na een erg gesmaakte eerste editie van de schoolmateriaal inzameling  ook dit schooljaar alle jongeren de kans te geven om zorgeloos aan een nieuw schooljaar te beginnen. 

Voor heel wat ouders is begin september een moeilijke maand. Niet alleen moet er terug gezocht worden naar een nieuw ritme, het is ook een maand waar de kosten héél snel oplopen. 

”Zelf merk ik aan mijn kinderen hoe ze stralen als ze met die nieuwe boekentas, hippe pennenzak of leuke map naar school kunnen trekken” , aldus Nathalie Wante coördinator van de Vooruit werkgroep armoede. “Toch is dat niet voor iedereen evident om dit allemaal te kunnen betalen.” 

Met deze inzamelactie wilt Vooruit Tienen er dan ook voor zorgen dat kwetsbare gezinnen een duwtje in de rug krijgen en iedereen een goede schoolstart kan beleven. De werkgroep werkte daarvoor samen met héél wat partners. “ We hebben eerst en vooral de lokale scholen gecontacteerd” aldus een  Dominique Wilmots, lid van de werkgroep . “ De scholen kenden ons van onze vorige inzameling en gaven enthousiast mee dat ze terug wouden helpen en daar waar de nood het hoogst was. 

Tienen is een warme, solidaire stad. En dat voelt erg goed aan.

Want naast de scholen namen ook enkele bedrijven deel en waren Carrefour, Kantoro en zelfs een persooneelsvereniging van de politie bereidt om hun steentje bij te dragen. Ook héél wat Tienenaars waren enthousiast. Stuk voor stuk willen we dan ook iedereen bedanken voor elk warm gebaar. Elke pen, elke map  en elke boekentas zal goed besteed worden en jongeren in Tienen weer een héél eind vooruit helpen.

 

Nathalie Wante
Coördinator Werkgroep Armoede
[email protected]

 

Dominique Wilmots
Bestuurslid Vooruit Tienen
[email protected] Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant