Nieuws

LOKAAL: Serviceflats voor senioren: Is zonnewering de oplossing voor warme zomerdagen?

Helmut Jaspers

Bediende

Wednesday 25

October 2023 13:04

De zomermaanden zijn vaak een periode van genieten en ontspanning, maar voor de bewoners van de serviceflats voor senioren kan het ook een tijd van ongemak zijn. Hoge temperaturen gecombineerd met een felle zon kunnen leiden tot een onaangenaam warm binnenklimaat, waardoor het comfort en welzijn van de senioren in het gedrang komt.

Enkele weken geleden stelden de bewoners van deze flats dit probleem aan de kaak door middel van een petitie, gericht aan de gemeenteraad van Essen. Zij pleiten voor het installeren van zonnewering, in de vorm van 'screens', voor de ramen van hun appartementen. Deze zonneschermen kunnen niet alleen helpen om het directe zonlicht te blokkeren, maar kunnen ook een vermindering van de binnentemperatuur bewerkstelligen.

Het onderwerp werd tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering aangesneden door Jokke Hennekam, gemeenteraadslid voor Vooruit. "Het welzijn van onze senioren moet altijd een prioriteit zijn. Als we een eenvoudige oplossing kunnen bieden zoals zonnewering, dan moeten we dit serieus overwegen," aldus Hennekam. “Het is belangrijk dat er een grondige evaluatie plaatsvindt, niet alleen van de kosten van de installatie van deze schermen, maar ook van de langetermijneffecten en andere mogelijke alternatieven.”

De senioren hopen ondertussen op een snelle en positieve reactie van de gemeente. Het is niet alleen een kwestie van comfort, maar ook van gezondheid.

 


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant