Nieuws

LOKAAL: Niel. Lees hier de resultaten van de organisatie- en forensische audit

Vooruit Niel

Monday 07

March 2022 10:51

‘Vooruit én Groen’ en CD&V trokken aan de alarmbel bij Audit Vlaanderen over het slecht bestuur. Het agentschap voerde daarop tussen juni en oktober 2021 een grootschalige forensische en organisatie-audit uit bij het gemeentebestuur van Niel. De onderzoeksresultaten ogen allesbehalve fraai.

Audit Vlaanderenstartte in 2020 een vooronderzoek na een klacht over mogelijke onregelmatigheden en belangenvermenging door een schepen. Het agentschap concludeerde dat het bestuur systematisch de wet overtrad, maar achtte op basis van de toen beschikbare informatie en bij een gebrek aan ernstige inbreuken verder onderzoek niet noodzakelijk.

In 2021 bezorgde ‘Vooruit én Groen’ en CD&V bijkomende informatie aan Audit Vlaanderen. Dat resulteerde wel in een grootschalig onderzoek dat plaatsvond op het gemeentehuis van Niel tussen juni en oktober 2021. De onderzoeksresultaten van deze forensische en organisatie-audit ogen allesbehalve fraai.

De bevindingen uit de forensische audit werden door Audit Vlaanderen overgemaakt aan de Centrale Dienst voor Bestrijding van Corruptie en niet openbaar gemaakt worden.De organisatie-audit is wel beschikbaar voor het grote publiek.


Ga naar Vooruit Niel
Over de Auteur

Vooruit Niel

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant