Nieuws

LOKAAL: OOSTENDE: Vooruit en JSO schenken 52 boekentassen aan het Huis van het Kind Louisa

Team Vooruit

Tuesday 06

July 2021 21:23

Vooruit en Jong Socialisten Oostende maakten van het einde van het schooljaar gebruik om boekentassen in te zamelen. Deze krijgen nu een tweede leven via Het Huis van het Kind Louisa. ‘We mochten zo’n 52 boekentassen in ontvangst nemen via onze inzamelactie. Dat zijn al zeker 52 kinderen die straks op 01 september met een boekentas op de rug door de schoolpoort kunnen wandelen. Een geweldig resultaat met dank aan de gulle schenkers.’, melden Björn Pannecoucke, voorzitter Vooruit Oostende en Gide Van Cappel, voorzitter Jong Socialisten Oostende

  

 

‘Het begin van het schooljaar is een heel dure periode. De schoolfacturen swingen vaak de pan uit. Voor veel gezinnen met jonge kinderen behoort de aankoop van een nieuwe boekentas dan ook niet tot de mogelijkheden. En dat terwijl andere gezinnen elk schooljaar een nieuwe boekentas kopen. Daarom heeft Vooruit Oostende samen met Jong Socialisten Oostende deze inzamelactie op touw gezet, om deze boekentassen een tweede leven te geven.’, verduidelijkt Björn Pannecoucke, voorzitter Vooruit Oostende de actie. 

 ‘Op één inzamelmoment eind juni verzamelden we 52 boekentassen. Het  is een geweldig gevoel te merken hoe solidair Oostende is, op één dag al. Het spoort ons zeker aan om nog meer inzamelacties te organiseren. We schenken de boekentassen aan het Huis van het Kind Louisa. Zij detecteren de noden in Oostende en zijn het best geplaatst om die boekentasjes te verdelen.’, aldus Gide Van Cappel, voorzitter Jong Socialisten Oostende.

‘We zijn enorm opgetogen met deze inzamelactie en zijn de gulle schenkers - in naam van de gezinnen - enorm dankbaar. Zo hebben we samen vermeden dat perfect bruikbare boekentassen op de vuilnisbelt terecht komen én kunnen al zeker 52 kinderen fier door de schoolpoort stappen op 1 september. Een mooi gebaar dat gezinnen helpt.’, besluit Keshia Van Gaeveren van het Huis van het Kind Louisa.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant