Nieuws

LOKAAL: OOSTENDE_Parking aan de sporthal in de Schapenstraat komt er niet. Wat met de parkeerdruk?

Team Vooruit

Sunday 13

June 2021 11:47

In de Schapenstraat in Oostende staat de sporthal "Marie-Thérèse De Gryse". Oostendenaars delen ze met de scholengroep Stroom, campus De Box. Overdag maakt de school er gebruik van, buiten de schooluren kan de sportende Oostendenaar er terecht.

In november 2018 werd afgesproken dat het Stadsbestuur een parking zou aanleggen op de gronden van de school. Dit voor het personeel, de leerlingen én voor bezoekers van de sporthal. In januari 2019 nam een ander bestuur haar intrek in het Stadhuis...

Ondertussen zijn we halfweg 2021 en werd er nog geen enkele steen gelegd voor deze parking. De Stad komt haar deel van de overeenkomst dus niet na. De school ziet de zone verloederen en wil deze plek anders benutten voor haar leerlingen. Een terechte keuze als je in de steek gelaten wordt door het Stadsbestuur, uw partner in dit project.

Het Stadsbestuur besliste in mei 2021 om geen parking meer aan te leggen nabij de sporthal. Sporters of bezoekers die met de wagen komen, zullen dus in de wijk zelf moeten parkeren. Het verkeer wordt niet begeleid naar de sporthal maar wordt de wijk in geduwd. Extra voertuigen op zoek naar een plaatsje betekent meer verkeersdrukte in de woonwijk.

Wij houden ons hart vast voor de toenemende parkeerdruk en voor de veiligheid van de spelende kinderen en fietsers. Kortom, voor de leefbaarheid van de buurt. Wij roepen het Stadsbestuur op om alternatieven te voorzien, die rekening houden met de sporthal, de school en vooral met jou als wijkbewoner.

Eerder werd een voorstel van gemeenteraadslid Michael Vanhee om in de Schapenstraat een fietsstraat te maken van tafel geveegd. Hij volgt samen met gemeenteraadslid Karel Labens, lid van Bijzonder Comité Didier Brissinck en bestuurslid Vooruit Rob Jonckheere de evolutie verder op. Feit is dat het coronajaar de situatie vertekent. Afwachten dus wat een up- en running sportjaar zal brengen. 

Merk je extra parkeer- en verkeersdruk op? Heb je vragen, voorstellen of bezorgdheden? Wij luisteren graag. Samen helpen wij jou Vooruit. Aarzel niet om ons te contacteren op [email protected]

 

 

 

 

Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant