Nieuws

LOKAAL: Lokeren. Katleen Lebeer - "Zeg nu zelf, wie gaat er niet graag vooruit?"

Vooruit Lokeren

Wednesday 01

March 2023 22:04

 Bestuur 

Ik ben Katleen. Een geboren en getogen “Lokerasse” en sta op de valreep van tram 5. Als mama van drie sportieve zonen kan je mij terugvinden op zowat alle tennis- of voetbalvelden in Oost-Vlaanderen. Al 14 jaar ben ik werkzaam als zij-instromer in scholen DaVinci te Sint-Niklaas waar ik wetenschapsvakken geef aan jongeren over diverse studierichtingen heen. Daarvoor deed ik wetenschappelijk onderzoek in een Gents biotechbedrijf. Daar werd ik vakbondsafgevaardigde, een functie die ik nu ook nog uitoefen op mijn school en binnen GO! Scholengroep Waasland.  Daarnaast ben ik ook actief als bestuurslid van de Lokerse Sportraad en TC Reinaert. Mijn interesses zijn dan ook jeugd, onderwijs, sport, betaalbare gezondheidszorg en werkbaar werk.

Vanwaar de goesting om je politiek te engageren?

De socialistische microbe kreeg ik van thuis uit mee. Mijn grootvader, Louis Lebeer, was een van de eerste huisartsen in Lokeren en later werkte hij voor het RIZIV waar hij mee de basis legde voor goede en betaalbare gezondheidszorg in ons land.
Solidariteit, gelijke kansen, armoedebestrijding en een goede zorgzekerheid zijn waarden waar ik mee ben opgegroeid en waar ik mij voor wil blijven inzetten.

Hoe zie jij de weg Vooruit en hoe vertaalt zich dat naar een thema dat jou nauw aan het hart ligt?

Ik geloof sterk in kwalitatief, betaalbaar en actief pluralistisch onderwijs waar iedereen welkom is. Degelijk onderwijs is voor mij de basis voor gelijke kansen voor iedereen! Los van achtergrond en capaciteiten zijn alle jongeren het - zonder uitzondering - waard om een boeiend verhaal mee op te bouwen!
Hoog tijd ook dat de verzuiling binnen het onderwijs wordt aangepakt en we eindelijk naar één net evolueren.

Wat vind jij geweldig aan Lokeren?

Lokeren is een mooie groene stad met een divers vrijetijdsaanbod van sport-, jeugd- en cultuurverenigingen.

Wat is voor jou vandaag de grootste uitdaging in onze stad?

Het Lokerse vrijetijdsaanbod uitbreiden, nog beter gekend en betaalbaar maken voor alle inwoners. Ik merk ook vaak bij mijn leerlingen dat zij die een hobby hebben meestal een makkelijkere schoolcarrière tegemoet gaan.
Iedereen heeft trouwens recht op vrije tijd en ontspanning. We moeten allemaal langer werken dus een goede balans gezin-werk–vrije tijd dringt zich meer en meer op.

Stel: je wordt morgen de nieuwe burgemeester van Lokeren! Wat zou je onmiddellijk afschaffen, invoeren of aanpassen?

Nog meer inzetten op het vrijetijdsaanbod, want het aantal inwoners van Lokeren groeit, maar onze recreatiegrond daarentegen breidt niet voldoende uit. Of het nu gaat over een hondenlosloopweideextra repetitieruimtes, tot een indoor tennishal,... onze stad moet hier dringend werk van maken!

Wie zijn jouw helden?

Toen ik niet makkelijk zwanger raakte was IVF geen evidente optie. Terugbetaling was nog onbestaande. Ik besloot om contact op te nemen met toenmalig minister Frank Vandenbroucke De budgetten voor terugbetalingen van IVF-behandelingen waren ontoereikend. Door het invoeren van striktere voorwaarden is dit nu gelukkig anders. Frank is nu opnieuw minister en hij blijft moeilijke keuzes maken! Steeds in het algemeen belang en het sociaal welzijn van zoveel mogelijk mensen. Daar kijk ik enorm naar op.

Wat wil je nog meegeven aan de Lokeraar over jezelf?

In 2024 zullen het mijn derde gemeenteraadsverkiezingen zijn waaraan ik zal deelnemen. Het blijft fijn om met onze sociaal geëngageerde Vooruitgroep samen te werken aan een betere en socialere toekomst voor iedereen in onze stad. En zeg nu zelf, wie gaat er niet graag vooruit?


Ga naar Vooruit Lokeren
Over de Auteur

Vooruit Lokeren

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant