Nieuws

LOKAAL: LOKAAL Tienen | Voormalige cafébaas kiest voor een job in de zorg en komt terug thuis in Tienen.

Kjell Coel

Voorzitter Vooruit Tienen / Conversation Manager

Tuesday 22

August 2023 14:38

Voormalig schepen en cafébaas David Geladé maakt na een deugddoende pauze van 2 jaar een comeback in Tienen. Hij gaf zijn carrière een nieuwe wending, verhuisde terug naar het hartje van onze suikerstad en zal nu ook zijn schouders opnieuw zetten achter de nieuwe plannen van Vooruit.

‘2 jaar geleden was het tijd om stevig op de rem te gaan staan’ geeft David Geladé aan. De aanslepende werken aan de Grote Markt en de hele COVID periode hadden veel zoals bij vele Tiense ondernemers veel van hem gevraagd. ‘Ook op persoonlijk vlak ging het niet meteen voor de wind en was het tijd om even wat afstand te nemen. Even uit te waaien aan zee en na te denken over een nieuw verhaal.

En dat bracht de voormalige cafébaas zowaar in de zorgsector. “Iedereen herinnert zich de beelden uit de rusthuizen tijdens de pandemie." En dat heeft toen onbewust een zaadje gepland vermoed ik. “ aldus Geladé  “Ik ben ook altijd graag tussen de mensen geweest. En achter de toog smeed je heel wat banden en moet je ook zorgen voor wat leven in de brouwerij. Die warme contacten inspireerde hem om aan de slag te gaan als animator in een rust- en verzorgingstehuis.

Daarnaast zat hij ook niet stil om een nieuw plekje te vinden en verhuisde hij naar het hartje van Tienen. Op de Alexianenweg, net naast de post, heeft hij nu nog een beter zicht op wat er in onze stad beweegt. En dat zorgt er ook voor dat een smeulend vuurtje in hem weer is gaan opflakkeren. ‘De deur was nooit echt toe’ geeft Nele Daenen van Vooruit aan. ‘We hielden contact en merkten dat David steeds begaan was met de stad. Zijn ervaring en de drive die hij heeft teruggevonden, komen nu zeker van pas als we iedereen in Tienen willen overtuigen dat het veel socialer kan in onze stad. Ook de deelgemeenten willen we samen terug de aandacht geven die zij verdienen. We zijn dan ook blij dat David Geladé back in Town is!’


Ga naar Kjell Coel
Over de Auteur

Kjell Coel

Voorzitter Vooruit Tienen / Conversation Manager

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant