Nieuws

LOKAAL: Het project ‘School in zicht’ helpt toekomstige ouders kennismaken met de school in hun buurt

Vooruit Hasselt

Wednesday 15

December 2021 13:00

“Hasselt telt zo’n 30 basisscholen en dat zijn stuk voor stuk kwaliteitsvolle scholen die onze kinderen de beste onderwijskansen én de beste zorg zullen bieden”, weet schepen van Onderwijs Habib El Ouakili. “We zien ook dat deze basisscholen zich steeds sterker integreren in hun buurt of wijk en zo echte buurtscholen worden. Dat kunnen wij alleen maar toejuichen.” Zo’n buurtschool versterkt namelijk de sociale cohesie in de wijk. “Zowel kinderen als ouders leren aan de schoolpoort hun buren en wijkgenoten beter kennen. Hierdoor wordt meteen een warm samenhorigheidsgevoel in de buurt gecreëerd.” Daarnaast zorgt een buurtschool ook weer voor minder verkeer in onze stad. “Gezien de afstand, kan er nu vaker gekozen worden om te voet te gaan, of met fiets. Ook nog eens goed voor de gezondheid én het milieu dus.”

 

Echter niet iedereen is bekend in de school in zijn of haar buurt. “Ongekend is helaas nog steeds onbemind”, aldus El Ouakili, “daarom werken we vanaf nu samen met het project ‘School in zicht.” Onder deze noemer zullen tal van activiteiten georganiseerd worden die ervoor zorgen dat ouders niet enkel de buurtschool en de leerkrachten beter leren kennen, maar ook de andere ouders en kinderen uit de buurt.  “Zo kunnen we meteen een hele hoop vooroordelen en bezorgdheden wegwerken en werken we aan een goede start voor elk kind.”

Het Vlaamse project ‘School in zicht’ richt zich vooral op het informeren van de ouders via infosessies, ouderbabbels en openschooldagen. De Hazelaar, De Bomgaard, De Puzzel, Het Lyceum en de Mozaïek tekende alvast in op het project, dat nog start dit schooljaar. Meer info op www.schoolinzicht.be/hasselt

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant