Nieuws

LOKAAL: GENT - Nieuwe bib voor wijk Watersportbaan: ‘Gezellig en meer dan vijf keer groter!’

Team Vooruit

Tuesday 07

September 2021 13:13

De bewoners van de wijk Watersportbaan hebben sinds zaterdag 28 augustus 2021 een volledig nieuwe wijkbibliotheek. Annelies Storms, schepen van Facility Management, is (ook als gewezen schepen van Cultuur en literatuurliefhebster) reuzetrots op wat er is neergezet.

“De nieuwe bib aan de Neermeerskaai ligt enkele honderden meters verder dan de vroegere locatie in een van de sociale appartementsgebouwen, die we huurden van Woningent. We zochten al een tijdje naar een nieuwe locatie. Die vonden we in de vroegere leeszaal van het OCMW-archief, die toch leeg zou komen te staan. We hebben die omgetoverd tot een gezellige bibliotheek, meer dan vijf keer groter dan de vorige.”

De nieuwe bib is ook praktisch, zichtbaar, toegankelijk en comfortabel. Hij heeft een grotere hoek voor kinderboeken, computers voor een digipunt en ruimte om rustig te lezen. De werking kan worden uitgebreid met huiswerkbegeleiding en andere activiteiten. In de voortuin komt nog een buitenleesplek. Daarnaast kunnen lezers zelf boeken inscannen om uit te lenen of terug te brengen zodat het personeel meer tijd heeft om bezoekers persoonlijk te helpen.

“Er kunnen nu ook meer klassen langskomen en de buurtwerking kan er activiteiten aanbieden. Kortom: de bib kan nu echt tot leven komen!”

 

Alle info over de wijkbib en de openingsuren vind je via deze link.

Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant