Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker en Mathias De Clercq stellen logo ‘Voor Gent’ voor: “Het geeft onze richting aan”

Vooruit Gent

Saturday 24

June 2023 13:29

Op zaterdag 24 juni 2023 organiseerde ‘Voor Gent’ haar kick off meeting. Zo’n 200 liberale en socialistische ‘ambassadeurs’ kwamen naar de gezellige Villa Anamma in Sint-Amandsberg.

Astrid De Bruycker en burgemeester Mathias De Clercq hebben er meteen ook het logo onthuld. “Het is een eenvoudig maar origineel logo met een twist, in een zeer opvallend kleur dat ons zal onderscheiden van alle andere partijen. Het springt eruit, het is fris, het bevat ons vooruitgangsoptimisme, het geeft onze richting aan”, zei Mathias.

‘Gent bovenal ongegeneerd Gent laten zijn!’

In 2024 staat er veel op het spel. Mathias is duidelijk over de ambitie van Voor Gent. “Wij liberalen en socialisten hebben de voorbije 30 jaar getoond dat we goed kunnen samenwerken. Dat we onze verschillen kunnen overstijgen, voor de Gentenaars, voor Gent. Wij kijken positief naar de toekomst, niet vanuit het eigen grote gelijk, maar pragmatisch en met een luisterend oor voor de Gentenaars. Wij willen Gent bovenal ongegeneerd Gent laten zijn, met minder regels en meer vertrouwen in iedereen die mee aan onze stad wil bouwen.”

‘Samen het best mogelijke programma maken’

Tijdens de kick off werd ook het inhoudelijk traject verder in gang gestoken. De visietekst (zeg maar ‘het DNA’ van Voor Gent) werd al op 26 maart voorgesteld. Nu is het tijd om een nieuw verhaal te schrijven voor onze stad, mét inbreng van onderuit.

Astrid De Bruycker (die schepen is van onder andere Participatie) lichtte de aanpak toe. “De tijd dat toekomstplannen voor de stad van achter een bureau in het stadhuis werden gemaakt en dan zonder boe of ba uitgevoerd: die liggen gelukkig al lang achter ons. Gentenaars zeggen hun gedacht - en zo hebben wij het graag. Zo gaan we dus ook ons programma opmaken. Allemaal samen.”

Na de zomer van ’23 gaat Voor Gent luisteren, discussiëren, straffe ideeën laten komen. Samen met de Gentenaars gaan we dan van visie naar actie. Maar de 200 ‘ambassadeurs’ kunnen nú al aan de slag. Zij kregen elk een klein notaboekje. “Daarmee ga je ‘de baan op’. Leg je oor te luisteren, bij de buren, je moeder, kinderen en ouderen, bij maten op café. Wat vinden ze goed in Gent? Wat moet er beter? Als elk van ons 10 Gentenaars aanspreekt, hebben we tegen het einde van de zomer 2.000 mensen bevraagd. Dat gaat ons helpen om het best mogelijke programma te maken. Dat gaat ons helpen om de verkiezingen in ‘24 te winnen. Dat gaat ons helpen om onze stad samen nóg beter te maken. Daar doen wij het voor. Daar doen jullie het voor. Voor Gent.”

Ook boeiende TED-talks

Vóór de onthulling van het logo konden de aanwezigen kiezen uit enkele boeiende ‘TED-talks’ (korte toespraken). Voor Gent had vier inspirerende sprekers uitgenodigd: Lorenzo Van Tornhaut (ingenieur-architect, ondernemer, gastprofessor KUL Leuven), Sybille Vanweehaeghe (seksuologe, specialisatie relatie- en gezinstherapie), Christophe Busch (criminoloog, directeur Hannah Arendt Instituut) en Louis Jonckheere (CEO Wintercircus Gent, medeoprichter Showpad en In The Pocket).

“Dat doen we graag: ons laten inspireren, ons inhoudelijk laten uitdagen om zo tot een vooruitstrevend beleid te komen voor onze stad”, besloot Mathias de meer dan geslaagde kick off meeting.

 

Alle info op www.voorgent.be


Ga naar Vooruit Gent
Over de Auteur

Vooruit Gent

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant