Nieuws

LOKAAL: Aanbod pc's met internet moet uitgebreid worden

Team Vooruit

Tuesday 02

November 2021 16:42

Gemeenteraadslid en lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst, Randy Vanderputte , vraagt een uitbreiding van het aanbod van computers met internet.

Vandaag heeft nog steeds niet iedereen vlot toegang tot het internet. Vooral bij kwetsbaren is het belangrijk om een aanbod te creëren, want geen toegang tot internet betekent tegenwoordig vaak uitsluiting op andere domeinen.

Denk hierbij aan ‘Mijn loopbaan’ voor werkzoekenden, woningen zoeken op immosites, digitale communicatie van scholen naar ouders zoals Smartschool.
De redenen waarom mensen nood hebben aan een openbare computer en/of internet zijn heel divers: geen geld voor een abonnement, eigen toestel is stuk, iets moeten doen waarvoor een smartphone niet zo geschikt is…


Natuurlijk is er in de bibliotheek de mogelijkheid om dit nu reeds te doen. Maar niet iedereen komt daar langs. Daarom is een aanvullend aanbod nodig op locaties waar kwetsbare burgers vlot binnenstappen en waar ze zich thuis voelen.

Bijkomende locaties kunnen bijvoorbeeld zijn:

- Wachtzaal van het ocmw
- Sociale kruidenier
- Huis van het Kind
- BKO
- Jeugddienst

Een openbare computer werkt trouwens ook in de andere richting drempelverlagend. Wie ergens binnenstapt om de computer te gebruiken, maakt tegelijk kennis met het andere aanbod op die locatie.

Schepen Kristof Vermeire zal onderzoeken of dit op andere locaties mogelijk is. Natuurlijk moet er dan geïnvesteerd worden in infrastructuur op die locatie, zoals computers en printers. En er moet toezicht zijn, zodat alles goed verloopt.
In de bibliotheek zal worden geïnvesteerd om de huidige computers te vernieuwen.

Daarnaast zal de afstand tussen de computers worden vergroot en de inkijk worden beperkt.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant