Nieuws

LOKAAL: Tienen | Vooruit Tienen wil volwaardige vervanger Suikerrock op maat van de stad

Vooruit Lokaal

Saturday 22

January 2022 19:39

Een tijdje terug maakte de organisatie van Suikerrock bekend dat ze het centrum van onze stad zou verlaten. Geen Simple Minds of andere grote namen meer dus op onze vernieuwde Grote Markt. Jammer, maar toch was het niet helemaal een verrassing. De spanningen tussen sommige handelaars en de organisatie namen de laatste jaren alleen toe. Nochtans heeft Vooruit het stadsbestuur in 2017 al opgeroepen om haar rol als bemiddelaar op te nemen.

Een aantal mensen zal zeker tevreden zijn dat het stadsfestival het centrum verlaat, want voor sommigen was het festival te groot geworden om nog in het centrum te laten plaatsvinden, zeker met een stadsbestuur dat de regierol te weinig in handen durfde nemen. Voor andere handelaars daarentegen is het vertrek dan weer een serieuze aderlating. Zij rekenden toch wel op de inkomsten waar het festival voor zorgde. Meer zelfs, een aantal horecazaken overleefden wellicht dankzij Suikerrock. En die handelaars wil Vooruit niet zo maar in de steek laten. Bart Thomas: “Na al twee zware coronajaren dringen wij dan ook aan op een volwaardig alternatief. Dat hoeft zeker geen nieuw festival te zijn. Maar wij, van Vooruit, denken dat er nu snel moet nagedacht worden over activiteiten op en rond de Grote Markt – op maat van onze stad - die zowel de bewoners van de stad als de handelaars ten goede kunnen komen. Dat is niet alleen belangrijk voor de reeds aanwezige handelaars maar ook om nieuwe ondernemers naar ons centrum aan te trekken.


Na het geslaagde “Wintermagie”, moet er misschien een volwaardige “Zomermagie” komen. 80.000 bezoekers op één weekend naar de stad lokken is misschien niet meteen haalbaar of zelfs wenselijk, maar net zoals Wintermagie over 4 weken werd gespreid, moet er nu misschien ook nagedacht worden over een ganse zomer lang activiteiten op en rond onze nieuwe Grote Markt. Activiteiten die toegankelijk zijn voor al de inwoners van Tienen, maar die tegelijkertijd ook aantrekkelijk zijn voor bezoekers van buiten onze stad. Bijvoorbeeld de ene week activiteiten die de cultuursector ondersteunen – denk maar aan theater en muziek, een andere week een soort van “Hapje Tapje” zoals in Leuven waarbij alle handelaars en horeca kunnen betrokken worden. Wij vragen het stadbestuur dan ook om hier heel dringend werk van te maken.”

Vooruit zal dit voorstel op de gemeenteraad van 27 januari 2022 verder toelichten.

Namens:


Vooruit Tienen
Contactpersoon:
Bart Thomas (gemeenteraadslid Vooruit Tienen)
0497/114669


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant