Nieuws

LOKAAL: 800 sport- en vrijetijdsmedewerkers maken tijd voor sport op 27 en 28 april in Hasselt

Vooruit Hasselt

Tuesday 10

May 2022 16:51

In samenwerking met de stad Hasselt organiseert Netwerk Lokaal Sportbeleid op woensdag 27 en donderdag 28 april haar 47ste Congres Lokaal Sportbeleid. 800 sport- en vrijetijdsmedewerkers uit alle hoeken van Vlaanderen komen samen in Trixxo Arena Hasselt. Op de agenda? Netwerken, inspireren en elkaar én meer dan 50 bedrijven in de sportsector ontmoeten. Het jaarlijkse Congres Lokaal Sportbeleid is dé ontmoetingsplaats voor iedereen lokaal actief mét en vóór sport. Thema’s als sportbeleid, sportparticipatie, sportieve ruimte, sportclubondersteuning en de link van sport met diverse lokale en maatschappelijke uitdagingen worden tijdens een concrete leertweedaagse onder de loep genomen.

 

Tijd voor sport!?

 

Thema van deze congreseditie is “Tijd voor sport!?”.  Een lokaal bestuur staat in voor een sterk en vitaal lokaal sportbeleid. Focus op sport en bewegen zelf is hierin cruciaal, maar tegelijk is er ook een verbreding naar andere thema’s en processen binnen en buiten het lokaal bestuur. Dankzij partners uit diverse domeinen wint sport en bewegen vandaag aan belang. Vertrekkende vanuit competenties zoals ondersteunen, faciliteren en coachen worden medewerkers van het lokaal sportbeleid breder én op andere domeinen ingezet.

 

Voor die brede inzetbaarheid en nodige polyvalentie verdienen zij alvast een medaille. Tegelijk dwingt het hen om keuzes te maken en de juiste focus te leggen. Wie krijgt de tijd van de sport- en vrijetijdsdienst? Slagen zij er in om hun tijd efficiënt en zinvol in te vullen? Sport- en vrijetijdsmedewerkers sparren hierover op Congres Lokaal Sportbeleid om opnieuw van lokaal sportbeleid een prioriTIJD te maken.

80 sprekers, 38 sessies en bedrijvenbeurs op het programma

 

Hasselt schepen van Sport Habib El Ouakili verwelkomt op woensdag 27 april 800 sport- en vrijetijdsmedewerkers uit alle hoeken van Vlaanderen.

 

 

 

Daarna geeft El Ouakili het woord aan sportjournalist Ruben Van Gucht (VRT). Tijdens een boeiende talkshow gaat hij in gesprek met Peter Cousaert (VVSG), Tomas Van Den Spiegel (CEO Flanders Classics) en Anouk Doore (voormalige ski-alpiniste). Elke gast belicht vanuit zijn of haar invalshoek verschillende thema’s rond lokaal sportbeleid.

 

Herman Konings is de opener op donderdag 28 april. Als trendanalist, veranderingspsycholoog en auteur van “Gap The Mind” (Lannoo, 2021) probeert hij voor te stellen hoe we als mens ons in de toekomst toch anders gaan gedragen dan vandaag of gisteren. Verder neemt Isabel De Clercq ons mee in een verhaal van duurzaam samenwerken online en offline waarbij de doelstellingen van de dienst of organisatie het uitgangspunt vormen. Tot slot sluit Niek van den Adel Congres Lokaal Sportbeleid af. Hij deelt zijn inspirerend verhaal en geeft praktische tips en skills hoe we omgaan met tegenslag en hoe we wendbaar blijven. 

 

Daarnaast koppelt Netwerk Lokaal Sportbeleid een bedrijvenbeurs, met meer dan 50 bedrijven uit de sportsector, aan het tweedaagse Congres Lokaal Sportbeleid en delen er in totaal zo een 80 sprekers, verdeeld over 38 sessies en workshops, inspirerende praktijkverhalen. Verschillende sportbeleidsthema’s komen hierbij aan bod. Op die manier wil Netwerk Lokaal Sportbeleid bouwen aan meer sportbeleidskracht bij Vlaamse steden en gemeenten.

 

Over Netwerk Lokaal Sportbeleid

 

Netwerk Lokaal Sportbeleid is een ledenvereniging en een kenniscentrum. Het fungeert als netwerk van ambtenaren actief in én betrokken bij gemeentelijk sportbeleid, sport- en vrijetijdsdiensten, schepenen en verantwoordelijken van sportinfrastructuren, zwembaden en recreatiecentra. Meer dan 290 gemeenten en steden zijn lid van Netwerk Lokaal Sportbeleid als uniek forum voor ervaringsuitwisseling. Dit in een netwerk van diverse partnerorganisaties in Vlaanderen en Europa; en ondernemers en bedrijven in sport en recreatie.

Netwerk Lokaal Sportbeleid zet in op leren van én met elkaar tussen collega’s actief op het lokale werkveld. We creëren kansen voor een toekomstig sterk lokaal sportbeleid. En we gaan samen aan de slag met onze leden.

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant