Nieuws

LOKAAL: Vooruit steunt 'The Big Jump' voor meer zwemwater en proper water in 't stad

Vooruit Antwerpen

Monday 17

July 2023 16:08

Overal in Europa namen op zondag 9 juli verschillende mensen een duik in vijvers, meren, kanalen en andere open wateren om aandacht te vragen voor een betere waterkwaliteit. In Antwerpen vond ‘The Big Jump’ plaats in het Bonapartedok aan het MAS. “We hebben in Antwerpen te lang onze rug naar het water gekeerd. We moeten in de toekomst veel slimmer omgaan met ons water”, sprak Tom Meeuws de dappere springers toe.

Het was weer vier jaar geleden dat er in Antwerpen nog eens een ‘Big Jump’ werd georganiseerd. Zo’n tweehonderdtal aanwezigen waagden de sprong in het Bonapartedok. Voor de ene ging het over het belang van proper water in de stad, voor de andere om meer zwemwater, maar allemaal waren ze bereid om voor de goede zaak in de gietende regen in het water te springen.

Proper water en meer zwemwater gaat voor Vooruit hand in hand. We zochten mee naar een oplossing om de zwemvijver in het Boekenbergpark en het openluchtzwembad De Molen op Linkeroever toch vaker te openen deze zomer. 

Voor Vooruit is schoon en proper water in Antwerpen een absolute prioriteit. Want als straks ons circulair waternet er ligt – een netwerk van ondergrondse leidingen dat regen-en bemalingswater moet rondpompen – hebben we er alle belang bij dat er proper water doorstroomt.

“Zo wordt het bemalingswater van Den Bell nu al geleid naar de vijver van het Stadspark en zal het oppervlaktewater van het Schijn in Deurne later naar de binnenstad worden geleid om er het groen en de parken te besproeien. We laten dus geen water verloren gaan, maar het moet hier wel over schoon water gaan”, vertelt Vooruit-schepen Tom.

The Big Jump in Antwerpen was dus een succes. Antwerpenaren zijn duidelijk begaan met het water in de stad.

“We hebben in Antwerpen te lang onze rug naar het water gekeerd. Vandaag staan we met The Big Jump met ons gezicht naar het water, zo hoort het. We moeten slimmer omgaan met ons water. Het grondwaterpeil in de stad zakt en dat zal nog veel uitdagingen meebrengen. Als schepen van leefmilieu wil ik blijven het belang van voldoende en van proper water voor iedereen benadrukken.”

 


Ga naar Vooruit Antwerpen
Over de Auteur

Vooruit Antwerpen

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant