Nieuws

LOKAAL: Vooruit Hasselt trekt met Tine Jans en Habib El Ouakili als kop van de kartellijst Vooruit-Groen naar de verkiezingen.

Vooruit Hasselt

Friday 12

January 2024 15:40

Tijdens een druk bijgewoonde Algemene Ledenvergadering kozen onze Hasseltse Vooruit-leden wie in 2024 bij de gemeenteraadsverkiezingen de lijst zal trekken. De keuze viel op Tine Jans, fractieleider in de provincieraad. Schepen Habib El Ouakili trekt samen met haar de lijst en staat op plaats 2.

Vooruit drukt al jaren, samen met haar kartelpartner Groen, een duidelijk sociale stempel op het beleid van Hasselt. Met Tine Jans als lijsttrekker zetten ze de krijtlijnen verder van een bredere beweging die bij Vooruit werd ingezet. Een nieuw, fris gezicht, dat gesteund wordt door een ploeg met ervaring in het Hasseltse bestuur.

 

Tine Jans wil voluit voor Hasselt gaan. “Een stad waar de mensen elkaar nog kennen én waar je al de voordelen van een stad hebt. Ik heb heel veel goesting om de straten op te trekken om met de Hasselaar in gesprek te gaan over waar zij van wakker liggen. Elke stad kent uitdagingen. Ook Hasselt. Op die uitdagingen willen we antwoorden geven. Dat willen wij samen doen met de Hasselaar en Hasseltse verenigingen. Om er zo voor te zorgen dat Hasselt nog meer een stad op mensenmaat wordt. Ik ben dan ook dankbaar voor het vertrouwen dat ik krijg van Vooruit Hasselt en in het bijzonder Habib die mij met zijn ervaring zal bijstaan”

 

Schepen Habib El Ouakili, die op de 2e plaats de lijst mee aanstuurt, steunt deze keuze volledig: “Als verantwoordelijke bestuurspartij moet je de vinger aan de pols te houden. We hebben een sterk team en geloven erin dat Tine met haar drive dit goed zal leiden. Op deze manier geven we kansen aan nieuw talent en bevestigen we ook de verbreding en vernieuwing waar Vooruit voor staat die we in de volledige lijst willen doortrekken,” vertelt El Ouakili.

 

Vooruit Hasselt klopte donderdagavond de kop van de lijst af. Daarmee is samen met kartelpartner Groen de top 5 gekend: Tine Jans, Habib El Ouakili, Nele Kelchtermans (Groen), Derya Erdogan (Groen) en Kevin Schouterden.

 

Daarnaast werd de lijstduwer aangeduid: oudgediende Willy Claes.   Ook de uittredende mandatarissen geven hun steun aan de lijst als kandidaat voor oktober 2024: Brigitte Smets, Michel Froidmont, Raf Martens en Walter Thys.

 

 

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant