Nieuws

LOKAAL: Tienen Werken in het centrum van Oplinter zorgen voor ergernis en roepen vragen op

Team Vooruit

Sunday 17

October 2021 14:28

In 2018 realiseerde de stad nog werken van bijna € 1mio in de omgeving van de basisschool in Oplinter om  het wegdek en de veiligheid te verbeteren.   Heel veel geld … zeker als we nu vaststellen dat men nauwelijks een aantal jaren later weer een volledige herinrichting van Oplinter-Centrum plant. Dit met  stevige afkoppelings- en rioleringswerken. Dit roept heel wat vragen op omdat de kosten en plannen voor deze werken al in 2012 gekend waren door de burgemeester die toen als schepen hiervoor de bevoegdheid had.. Nog maar eens een voorbeeld van ondoordacht omspringen met het belastinggeld van de Tienenaar,. Onbegrijpelijk!

Recent kondigde de huidige meerderheid grote wegen- en rioleringswerken aan in Oplinter. Het Sint-Genovevaplein, de omgeving van de kerk en de omgeving van zaal Sinterviven worden heraangelegd. Ook de weginfrastructuur in heel wat straten wordt  Hoe de werken precies zullen verlopen is nog niet bekend, maar dat dit een impact zal hebben voor het hele dorp staat buiten kijf. 

“Wij vinden het onbegrijpelijk dat men in 2018, nét voor de verkiezingen, nog snel wat herinrichtingswerken heeft gerealiseerd voor een kostprijs van bijna € 1miljoen. En dat men die nu naar de prullenmand verwijst door de nieuwe werken waarvan men toen al kennis had. Men moet toch wel beter omspringen met het belastinggeld van de Tienenaar,” aldus fractieleider Nele Daenen.

Volgens burgemeester Partyka ging het in 2018 over een boompje en een struikje en wat asfalt. Serieus? 

Het getuigt van weinig fatsoen dat men durft te beweren dat men in 2018 alleen maar een boompje, een struikje en wat asfalt heeft gezet. Voor 1 miljoen euro zijn dat wel hele dure boompjes en struikjes. Men wou erg opportunistisch scoren net voor de verkiezingen in 2018. Terwijl het bestek voor de grote werken die men nu plant, al volledig klaar was in 2012.  De inwoners van Oplinter worden zo de dupe van het gebrek aan lange termijnvisie van het bestuur. 

“De omwonenden hebben overigens op korte tijd niet alleen 2 maal hinder bij de grote werken. Men blijkt ook maar weinig of geen rekening te houden met de opmerkingen die de buurtbewoners gemaakt hebben. Zowel tijdens de infomarkt als bij het overhandigen van een petitie tegen de inrichting van het plein in Oplinter-Centrum vallen de opmerking in dovemansoren” vervolgt Nele Daenen.

Van enige participatie met de buurtbewoners en handelaars is opnieuw geen sprake. Naar hun bekommernissen wordt niet geluisterd.

De handelaars zijn niet tevreden dat men een deel van de parkeerplaatsen wegneemt.

Gezinnen, jonge ouders met kinderen zijn niet tevreden omdat men het speelterrein aan Sinterviven opoffert.

Is dit de beloofde participatie? 

Het is niet voldoende om mensen louter te informeren, men moet ook oor hebben voor de feedback die men krijgt en daar effectief iets mee doen.

Mensen echt betrekken bij het beleid. 

 

Nele DAENEN - 

Fractieleider Vooruit

+32 472 69 65 54


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant