Nieuws

LOKAAL: Tienen - Heel wat bomen kapot in het park aan de drie Gallo-Romeinse tumuli van Grimde

Team Vooruit

Tuesday 17

August 2021 08:10

Dinsdag 10 augustus - Heel lang is ze verwaarloosd geweest, tot een paar jaren geleden de archeologische site rond ‘de drie tommen’ van Grimde een poging tot herwaardering heeft gekregen. De tumuli van Grimde en de terreinen errond zouden voortaan een mooie, rustgevende ontmoetingsplaats worden. Een groene long te midden van de plaatselijke industrie. Heel wat planten en bomen werden aangeplant.

Helaas moeten we vaststellen dat heel wat bomen kapot zijn of nooit in bloei zijn geraakt en dat er van “een groene long” helaas nog niet echt sprake is.

Bart Thomas: “Het waren een aantal buurtbewoners die mij erop gewezen hebben. Om die reden ben ik op de site een kijkje gaan nemen en inderdaad, heel wat aangeplante bomen zijn kapot. Niet één of twee, maar volgens mijn telling zijn er minstens 42 (!) kapotte bomen die moeten vervangen worden. Ik ben geen expert, dus de bomen waar ik aan twijfelde heb ik zelfs niet eens meegeteld. Het kunnen er dus nog heel wat meer zijn. Dit is natuurlijk een gigantisch aantal. We vragen de stad dus dringend om deze bomen te vervangen.”

“Aangezien het over een dusdanig groot aantal gaat, vragen we ook bijkomend onderzoek naar de oorzaak. Waren de weersomstandigheden misschien niet optimaal bij de aanplanting en wiens verantwoordelijkheid is dit dan? Of is er meer aan de hand? Ik denk dat het belangrijk is dat niets wordt uitgesloten. Het is in ieders belang, niet in het minst in dat van de buurtbewoners, dat de oorzaak hiervan geweten is.”

“En tenslotte, waarom heeft de stad hierin nog geen initiatief genomen? Volgens mijn informatie heeft dit park meer dan 500.000 euro gekost. We mogen toch verwachten van het stadsbestuur dat ze hun openbaar domein beter onderhouden in plaats van het te laten verkommeren. Heel wat vragen dus, waarop wij dan ook spoedig een antwoord hopen te ontvangen van het stadsbestuur”, aldus Bart Thomas.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant