Nieuws

LOKAAL: Sint-Niklaas l Willem De Klerck zorgt voor extra tussenkomst energiefactuur voor kwetsbare gezinnen.

Vooruit Sint-Niklaas

Wednesday 02

February 2022 19:02

Willem De Klerck, onze man in het Bijzonder Comité van het OCMW, zorgt mee voor extra financiële steun voor kwetsbare gezinnen om de energierekeningen te kunnen betalen.

Gisteren keurde het Bijzonder Comité Sociale Dienst van het OCMW, onder impuls van Willem De Klerck, een broodnodig pakket energiesteun goed!

Gezinnen in moeilijkheden om hun energiefactuur te betalen, zullen hierdoor in aanmerking komen voor een extra tussenkomst (in de eindafrekening), ook als ze niet in aanmerking komen voor een kansenpas. Los van alles, kan wie de eindjes niet meer aan elkaar kan knopen langsgaan bij het OCMW om tijdelijk hulp in te roepen.

Volgens Willem zijn we er nog niet helemaal. Ook de brede bekendmaking en rechterverkenning blijven belangrijk. Het probleem dient ook structureel op lange termijn aangepakt te worden.

Maar toch, we kunnen nu alleen maar bijzonder tevreden zijn dat Willem dit mee op de agenda kon zetten. Het is te dringend om mensen in de kou te laten staan. Ook mensen die tot voor kort goed konden rondkomen, dreigen nu in een crisis verzeild te raken waar ze nog moeilijk terug uit kunnen zonder bijkomende steun. Dat ook zij nu kunnen geholpen worden, daar mag Willem best fier over zijn.


Ga naar Vooruit Sint-Niklaas
Over de Auteur

Vooruit Sint-Niklaas

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant