Nieuws

LOKAAL: Sint-Niklaas l High Five voor alle leerlingen en leerkrachten op 1september

Vooruit Sint-Niklaas

Sunday 11

September 2022 18:43

Op 1 september startte Vooruit in heel Vlaanderen een 'High Five'-campagne voor degelijk onderwijs. Ook in Sint-Niklaas gingen we op pad om onze leerlingen en leerkrachten een hart onder de riem te steken en hen eens hartelijk toe te juichen bij hun nieuwe start. Het was meteen een manier om onze onderwijsprioriteiten onder de aandacht te brengen.

Met onze frivole High-five'-campagne wilden we onze onderwijsprioriteiten onder de aandacht brengen en het was meteen ook het geschikte moment om een luid te supporteren voor onze kinderen, jongeren en leerkrachten.Ondanks fantastische inspanningen van onze leerkrachten zien we ons onderwijs jammer genoeg toch achteruit gaan in de verschillende lijstjes. Vlaanderen moet dringend opnieuw investeren in onze kinderen en jongeren. 
Vooruit stelt voor om elke leerling gezonde voeding aan te bieden op school, zodat ze niet met honger op de schoolbanken zitten. Daarnaast pleit de partij voor een maximumfactuur, ook in het middelbaar. “Vandaag zijn er zelfs leerlingen die zelf moeten gaan bijklussen om mee te kunnen op schoolreis. Dat is toch onaanvaardbaar.”
Vooruit stelt ook voor om de lessen godsdienst buiten het vaste lessenrooster te plaatsen en in de plaats lessen Nederlands en burgerschap te geven. “Taal is de motor van een goed integratiebeleid. Taal zorgt voor gelijke kansen voor elk kind.”
Als vierde vindt Vooruit dat school meer is dan alleen les krijgen. “Leerlingen moeten al hun talenten volop kunnen ontwikkelen. Laat scholen daarom samenwerken met verenigingen voor meer sport, toneel en andere activiteiten op school.”
De vijfde prioriteit is het aanpakken van het lerarentekort. Daarvoor komt Vooruit met vijf mogelijke oplossingen zoals de modernisering van het personeelsstatuut en de vaste benoeming.

Ga naar Vooruit Sint-Niklaas
Over de Auteur

Vooruit Sint-Niklaas

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant