Nieuws

LOKAAL: Schepers vraagt aantakking Nijverheidskaai en heraanleg Kempische steenweg om verkeersveiligheid in de wijk te verhogen

Team Vooruit

Tuesday 28

September 2021 12:09

De Kempische brug wordt binnenkort verhoogd. Schepers ziet die aanpassing als dé opportuniteit om ook de Nijverheidskaai te laten aansluiten op de Kempische steenweg. Hij vraag dat ook aan Vlaams minister Peters om de komende deze weken deze visie verder te bespreken. Schepers: “Het verbinden van de Nijverheidskaai met de Kempische steenweg in onderdeel van een ruimere visie en is noodzakelijke voor de ruimtelijke én economische ontwikkeling van Hasselt. Eerst en vooral biedt deze aantakking een noodzakelijke oplossing voor de buurtontwikkeling van Kuringen-Heide, een wijk in volle ontwikkeling.” Om de verkeersveiligheid in deze wijk te verbeteren en de huidige drukke Paalsteenstraat te ontlasten, is het nodig dat er meerdere invalswegen komen.

Daarnaast is de aantakking ook opportuun voor de ontwikkeling van de Keramosite. “Het verkeer van de site kan via deze aantakking heel vlot de Kempische steenweg op en moet dat niet meer door de woonwijk. Het zware vervoer wordt uit de woonwijk gehaald en dit komt natuurlijk de verkeersveiligheid ten goede.”

 

Kempische steenweg

 

Behalve de aantakking vindt Schepers het ook belangrijk dat de rest van de Kempische steenweg mee geëvalueerd wordt. “De Kempische steenweg, en vooral het stuk tussen Kiewit station en de grote ring, moet dringend geoptimaliseerd worden. Het is nu al een van de drukke verkeerspunten in de Noord-Zuid verbinding en dat zal in de toekomst alleen maar toenemen.” Schepers denkt hier aan extra veilige oversteekplaatsen voor de schoolgaande jeugd, maar ook aan een betere bereikbaarheid van het station. “Kiewit Station wordt de multimodale voorstadhub, het is dus van groot belang dat deze vlot te bereiken is. Daarnaast is ook de Corda site gebaat bij een betere en duurzamere bereikbaarheid.” Tot slot kijkt de schepen ook naar lijn 3 van het Spartacsdossier. “Of het nu een tram of een trambus wordt die lijn 3 zal aandoen, een aanpassingen van de Kempische Steenweg zal sowieso nodig zijn.”

 

Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant