Nieuws

LOKAAL: Rudy Coddens over hoge tevredenheid cliënten OCMW: ‘Wat we doen maakt het verschil voor veel mensen’

Vooruit Lokaal

Friday 20

October 2023 10:45

Voor de derde keer al, heeft het OCMW van Gent een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. 2.261 cliënten kregen in het voorjaar van 2023 een vragenlijst. Het resultaat is een tevredenheidsscore van 8,3 op 10. In 2021 was dat nog 8,1. Verder bevestigen 7 op 10 cliënten dat hun situatie beter is geworden dankzij OCMW Gent. Tot slot geeft 1 op 3 aan dat de samenwerking met de maatschappelijk werker het belangrijkste is.

Rudy Coddens, onze schepen van Sociale beleid en voorzitter van het OCMW, glimt van trots. “Ik ben trots op al onze medewerkers, het maakt niet uit welke job ze doen. Want: de tevredenheid van onze cliënten van de Welzijnsbureaus en van Thuislozen zorg wás al hoog, en die blijft stijgen. We halen op álle aspecten een zeer hoge tevredenheidsscore. Zo’n resultaten kan je alleen maar behalen met personeelsleden met een groot hart voor de mensen, een tomeloze inzet en de wil om samen te werken.”

Rudy is ondertussen 10 jaar voorzitter van het OCMW en het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst.

“De stijgende tevredenheid over ons werk, bij de mensen voor wie we het allemaal doén, geeft ook mij veel voldoening. Maar de resultaten, die zijn er vooral dankzij ons personeel. Chapeau. We gaan samen hard verder blijven werken om van Gent een plek te maken waar iedereen mee kan. Want wat we doen maakt wel degelijk het verschil voor veel mensen, da’s duidelijk.”


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant