Nieuws

LOKAAL: Rudy Coddens opent ‘Seniorenweek 2023’: ‘Enige stad die zo’n uitgebreide week organiseert!’

Vooruit Lokaal

Monday 20

November 2023 14:36

Rudy Coddens, onze schepen van Seniorenbeleid, heeft op maandagochtend 20 november 2023 de ‘Seniorenweek 2023’ plechtig geopend. Hij deed dat, traditiegetrouw, in de zaal van het stadhuis met de grootste grandeur, met name de Pacificatiezaal. Maar het is wél een bijzondere editie van de week.

“Ondanks de besparingen (corona, de oorlog in Oekraïne, de inflatie en de stijgende grondstoffen- en personeelskosten hebben een serieuze impact gehad op de stadsbudgetten) hebben de collega’s van ons Departement Gezondheid en Zorg, de Ouderenraad en onze vele vrijwilligers opnieuw een formidabel programma ineen gestoken. Grote cultuurhuizen zoals VierNulVier, NTGent, de Kopergietery en Minard wilden met ons samenwerken, een mooi teken van vertrouwen. Het bal in de opera en het optreden in ’t ICC worden waardig vervangen door ons ‘Café Dansant’ in de Vooruit. Er is opnieuw een sportdag, dankzij de samenwerking met onze Sportdienst. We kunnen een artiest van het kaliber van Koen Crucke presenteren, dankzij de samenwerking met het CJK in Mariakerke. Enzovoort.”

Gent is de enige stad of gemeente in Vlaanderen die zo’n uitgebreide Seniorenweek organiseert. “Ik steek dat niet weg: dat maakt mij nóg trotser!”

Memorandum voor gemeenteraadsverkiezingen ‘24

Op woensdag 22 november stelt de Ouderenraad zijn ‘memorandum’ voor, met daarin allerlei ideeën van ouderen om samen onze stad nog beter te maken.

“Daar zal ik uiteraard met veel plezier bij zijn. ’t Is goed om ver genoeg vooruit te kijken. Dat memorandum is een niet mis te verstane boodschap van tienduizenden Gentse ouderen, aan álle politiekers, van álle partijen, voor gelijk wie er vanaf december 2024 in de meerderheid zit: Gent zal een leeftijdsvriendelijke stad zijn, of Gent zal niét zijn.”

PS: de key note speech - ‘Ons geheugen, zeg niet te snel het is onze leeftijd wel’ – werd gegeven door Christel Geerts, professor gerontologie aan de Vrije Universiteit Brussel en ook gekend als de moeder van gewezen Vooruit-voorzitter Conner Rousseau.

 

Alle info over de Seniorenweek op de website van de Stad Gent


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant