Nieuws

LOKAAL: Oostende. Tussentijdse resultaten: Hoe wil de Oostendenaar vooruit met Oostende?

Vooruit Oostende

Wednesday 24

May 2023 21:25

Sinds april 2023 is John Crombez op stap in Oostende met als doel om elke Oostendenaar te bezoeken. Huisbezoeken, van wijk tot wijk. In de hand een folder met zes toekomstprojecten voor de stad Oostende. En met volgende vraag voor de inwoners: "Hoe wil jij vooruit met Oostende? Wat is jouw TOP 3 uit deze zes projecten?". We werpen hieronder een blik op de tussentijdse resultaten. 

We zetten onze tocht door Oostende verder, bevragen nog meer Oostendenaars en zijn vooral benieuwd hoe deze resultaten verder evolueren. In alle geval, wij gaan er straks verder mee aan de slag.  

Als je de bevraging reeds invulde, bedankt! Gaf je jouw voorkeuren nog niet door? Vul je dan ook even jouw TOP 3 in... Ook bedankt!  

 

UPDATE JULI 2023 

De voorbije drie maanden klopten we bij de Oostendenaars aan. Nog niet bij iedereen, dat is juist. Toch, zie hier de tweede tussenstand van onze bevraging: de voorkeur van dé inwoners over de projecten waarmee wij vooruit willen met Oostende. We zien dat verkeersveiligheid met 'Het verkeer onder de zoden' (33%) de topper blijft en stijgt. De wijkpolitie (13%) wint ook aan populariteit. Nu leggen we er even de riem af. Eind augustus vliegen we er terug in. En voor nu: geniet van de zomer!
Voor welke projecten hebben de tot nu toe bevraagde Oostendenaars een voorkeur?* 

 

UPDATE MEI 2023

Ondertussen is John een goeie maand op pad door de wijken. We bezoeken steeds een stukje van elke wijk. Zo zijn we overal. Dus, nog lang niet alle wijken zijn al volledig bezocht. Oostendenaars, we komen er aan. En toch vinden we het interessant om nu een eerste tussenstand te geven.

Voor welke projecten hebben de tot nu toe bevraagde Oostendenaars een voorkeur?* 

Momenteel, een goeie maand ongeveer na de start van de bevraging, genieten 'Het verkeer onder de zoden' (31%) en 'Natuurlijk Oostende' (31%) de voorkeur van de Oostendenaar. Voor zij die de bevraging invulden zijn deze twee thema's absoluut belangrijk voor de toekomst van Oostende. 

-----------

*Oostendenaars werd gevraagd wat hun TOP 3 is uit de zes toekomstprojecten én daarbij wordt ook gevraagd om hun absolute voorkeur uit hun TOP 3 aan te duiden. De percentages zoals hierboven gepresenteerd houden rekening met deze vraagstelling (gewogen resultaten). 

Over de Auteur

Vooruit Oostende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant