Nieuws

LOKAAL: OOSTENDE_Waar blijft het antwoord op de petitie Konterdambrug aan 1.500 Oostendenaars?

Team Vooruit

Sunday 13

June 2021 12:02

Over de tijdelijke brug over de A10 (na de afbraak in februari 2021) zijn nu enkel fietsers en wandelaars toegelaten. Dit voelen handelaars in hun omzet en daarom hebben ze een petitie opgestart: men wil op de nieuwe brug - die nog moet gebouwd worden - terug autoverkeer. De initiatiefnemers van de petitie hebben op 28 mei eindelijk een mail ontvangen. Misschien zat de ingediende interpellatie (voor de gemeenteraad 31/05/2021) van gemeenteraadslid Karel Labens daar voor iets tussen?
Het antwoord aan de 1.500 Oostendenaars die de petitie ook ondertekenden blijft tot op vandaag uit. De burgemeester erkende op de gemeenteraad dat het niet ok is dat het antwoord zo op zich (heeft) laat wachten.
In het antwoord van de Stad op - zo zeggen ze zelf - "de positieve signalen van de burgers woonachtig aan de voet van de brug" wordt enkel gefocust op een veilige fiets- en voetgangersbrug. Tussen de lijnen kun je lezen dat dit ook in de toekomst behouden zal blijven. Het ruimere plaatje wordt genegeerd.
Er is door het verdwijnen van deze Konterdambrug ook een enorme druk op de wijken aan beide zijden. O.a. in de Stuiverstraat (thv Kinderboerderij), waar al problemen van snelheid en drukte waren, stijgt de verkeersdruk nog. Hiervoor moet een oplossing komen! Het terug toelaten van autoverkeer op de nieuwe, permanente brug moet op zijn minst onderzocht worden, vinden wij. Dit kan perfect in combinatie met een veilig fiets- en voetgangerstraject.
Gemeenteraadslid Karel Labens volgt dit dossier verder op. 
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant