Nieuws

Meryame Kitir zet verbinding centraal in onze tweede digitale sessie over een “goed en gelukkig leven”

Team Vooruit

Friday 23

April 2021 17:28

Onze beweging begint aan een nieuw avontuur en doet dit aan de hand van participatiesessies. We gooien ramen en deuren open om met iedereen na te denken over de voorwaarden voor een goed en gelukkig leven. In de tweede sessie over dit thema stond verbinding centraal. Als verrassing sloot Meryame Kitir de avond af: Het allerbelangrijkste is dat we luisteren naar iedereen en dat we de voorwaarden die ons verbinden centraal zetten.”

Voorwaarden voor een goed en gelukkig leven

Geluksexpert Dajo De Prins leidde de tweede sessie over “een goed en gelukkig leven” opnieuw in goede banen. Samen ging hij met de deelnemers op zoek naar wat gelukkig zijn juist betekent, wat de voorwaarden zijn om een gelukkig leven te kunnen leiden en het allerbelangrijkste, wat de politiek hiervoor kan betekenen. Het is namelijk de taak van de politiek om voorwaarden te scheppen voor een gelukkig leven zodat mensen dit kunnen bereiken.

Het is goed om te zien dat zoveel mensen spreken over publieke dienstverlening, betaalbare en goede gezondheidszorg. Dit blijven belangrijke thema’s, zelfs na de pandemie.

Tijdens groepsgesprekken dachten deelnemers na over de vijf belangrijkste voorwaarden waar de politiek voor moet zorgen om een goed en gelukkig leven te kunnen uitbouwen. Opvallend waren de gemeenschappelijke voorwaarden die in iedere groep aan bod kwamen: goede en betaalbare gezondheidszorg, eerlijke kansen en work life balance. 

Alles draait om een goed en gelukkig leven

Onze minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedelijk Beleid, Meryame Kitir, luisterde als verrassing mee en zij was razend enthousiast:

Het allerbelangrijkste is dat we luisteren naar iedereen en onze gemeenschappelijke waarden centraal zetten

“Het is goed om te zien dat zoveel mensen spreken over publieke dienstverlening, betaalbare en goede gezondheidszorg. Dit blijven belangrijke thema’s, zelfs na de pandemie. De momenten wanneer mensen ziek worden, moeten wij ervoor zorgen dat gezondheidszorg kwalitatief en betaalbaar is. Mensen moeten zich goed voelen en eerlijke kansen krijgen. Finaal begint alles daarmee. Een goed en gelukkig leven, dat is waar het allemaal om draait.

We maakten de belangrijke omschakeling van partij naar een beweging. Het allerbelangrijkste is dat we luisteren naar iedereen en onze gemeenschappelijke waarden centraal zetten. Deze sessies tonen aan dat er veel raakvlakken zijn die ons verbinden. We laten deze sessie niet los. Dit is nog maar de start van iets heel groot”, besluit Meryame Kitir.

In de komende weken en maanden gaat Vooruit met nog veel meer mensen in gesprek over een goed en gelukkig leven, alsook over andere onderwerpen. Om dan samen terug na te denken over mogelijke oplossingen. Iedereen die met ons mee wil denken, en doen, is welkom.

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant