Nieuws

LOKAAL: Lokeren. Trees Stevens - "Alles begint met een goed hart en dan zijn we vertrokken"

Vooruit Lokeren

Tuesday 07

March 2023 13:03

Bestuur 

Mijn familie is mijn kracht en trots. Respect, openheid en de moed om te spreken leerde ik van mijn ouders. Mijn zonen (17 en 9 jaar oud) houden mij alert en zorgen ervoor dat ik weet wat er speelt bij onze jongeren. Een mening heb ik dikwijls snel klaar en ik vind dan ook dat ik hier iets mee moet doen. Woorden zijn sterk maar zonder daden komen we niet waar we willen. Ik heb dus enige tijd geleden gekozen om mij achter VOORUIT te scharen en mijn steentje bij te dragen. Er staat nu een sterk en divers team klaar om van Lokeren een betere stad te maken.

Vanwaar de goesting om je politiek te engageren?

Het heeft wat tijd gevraagd vooraleer ik mezelf klaar achtte om mij politiek te engageren. De microbe zat er nochtans altijd in en nu ik zover ben, wil ik het goed doen. Als alleenstaande, werkende mama van 2 zonen is het altijd zoeken naar een evenwicht tussen familie, vrienden, werk en hobby's. Dit is zeker geen vanzelfsprekendheid, maar het is mijn doel om hier en daar iets te verbeteren. Ik zit boordevol ideeën en wie ideeën heeft kan er maar beter iets mee doen.

Hoe zie jij de weg Vooruit en hoe vertaalt zich dat naar een thema dat jou nauw aan het hart ligt?

Integratie. Willen we beter samenleven en van integratie een succesverhaal maken, hebben we een pak meer empathie nodig. We moeten dringend leren om meer zaken bespreekbaar te maken vanaf jonge leeftijd. Empathie zou, volgens mij, een vak moeten zijn op school. Je kan het leren en het brengt je op heel wat verschillende vlakken verder in het leven.
Wat dat betreft hebben heel wat politici nog een lange weg te gaan. Kijk maar naar hoe men in de Wetstraat soms met elkaar omgaat of over elkaar praat? Wie goed doet, doet goed en dan maakt het niet uit welke partijnaam op jouw kaartje staat.

Wat vind jij geweldig aan Lokeren?

Een mooi evenwicht tussen rust en drukte. Lokeren is een fijne plaats om kinderen te laten opgroeien.

Wat is voor jou vandaag de grootste uitdaging in onze stad?

De grootste uitdaging is volgens mij de verschillende gemeenschappen dichter bij elkaar brengen tot één grote hechte gemeenschap. Hiertoe dienen we onder andere onze leerkrachten beter te ondersteunen en meer in te zetten op flankerende onderwijsmaatregelen. Het brugfigurenproject mag in dit kader, wat mij betreft, ook uitgebreid worden. Ook moeten we onze jeugd meer voeling geven met andere culturen en de wereld buiten onze mooie stad. Daarnaast zou ik willen pleiten voor een meer open dialoog. Spreek je buurman en buurvrouw aan en leer elkander kennen.
Ook wat betreft fietsveiligheid is er nog heel wat werk aan de winkel.

Stel: je wordt morgen de nieuwe burgemeester van Lokeren! Wat zou je onmiddellijk afschaffen, invoeren of aanpassen?

Meer aandacht voor de veiligheid van fietser. Zo moeten er dringend meer gescheiden en voldoende brede fietspaden komen. Ik zou ook meer in het werk stellen om mensen dichter bij elkaar te brengen. Dit in het kader van een sterkere integratie.

Wie zijn jouw helden?

Jacinda Ardern, als persoon een combinatie die wij te weinig zien in het huidige politieke landschap. Zij is empathisch en efficiënt. Ik vind haar een absoluut politiek talent. Empathie ontbreekt enorm in het Belgisch politiek klimaat. 

Wat wil je nog meegeven aan de Lokeraar over jezelf?

Dat ik overtuigd ben dat het sociale aspect in alle politieke beleidsdomeinen een belangrijke rol speelt. Probeer buiten jouw eigen wereld te denken en te kijken, dan geraken wij met z’n allen zo immens veel verder op de best mogelijke manier.


Ga naar Vooruit Lokeren
Over de Auteur

Vooruit Lokeren

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant