Nieuws

LOKAAL: Lokeren. Sven Verplancke - "Ruimte maken voor iedereen"

Vooruit Lokeren

Friday 24

February 2023 15:32

 Bestuur 

Geboren en getogen in Lokeren, gewassen in het water van het Gemeenschaps- en het Katholieke Onderwijs. Innig vertrouwd (geweest) met het uitgaansleven, JH Okapi was daar vele jaren de uitvalsbasis voor. Sportief actief in verschillende voetbalcompetities. Tot wasdom gekomen in de opleiding tot architect en de daarop volgende jaren in het veld. Bloeiend binnen het gezinsleven.

Vanwaar de goesting om je politiek te engageren?

Vanuit een wens om beter te weten hoe beleidvoering in zijn werk gaat en om van daaruit, hopelijk, te kunnen bijdragen aan een betere omgeving. Zo sprak ik Ron aan na de vorige verkiezingen, de bal ging aan het rollen en ik kon meegroeien met de lokale afdeling.

Hoe zie jij de weg Vooruit en hoe vertaalt zich dat naar een thema dat jou nauw aan het hart ligt?

Binnen de omgevingsraad kunnen we, met Vooruit, mee vorm proberen geven aan hoe Lokeren er vandaag en in de toekomst kan en moet uitzien. Ruimelijke ordening hoort onlosmakelijk bij mijn interesses als architect. Het spreekt voor zich dat we nog beter onze accenten zouden kunnen leggen vanuit een beleidsfunctie.

Wat vind jij geweldig aan Lokeren?

Lokeren is een stad met een dorpsgevoel, iedereen kent iedereen en die mooie balans moeten we koesteren en bewaken. Alles is hier aanwezig, gemeenschapsleven, sport, natuur, cultuur, …. Lokeren is tevens de ideale uitvalsbasis, het spoor en de snelweg brengen ons snel naar de grootste steden en mooiste plekken van het land, buiten Lokeren dan.

Wat is voor jou vandaag de grootste uitdaging in onze stad?

Ruimtelijk kunnen groeien en een plaats geven aan iedereen, zonder afbraak te doen aan de waardevolle ingrediënten van de stad en haar werking die haar nu haar bijzonder karakter geven.

Stel: je wordt morgen de nieuwe burgemeester van Lokeren! Wat zou je onmiddellijk afschaffen, invoeren of aanpassen?

De stad werkt mee aan een nieuw Beleidsplan Ruimte, gestuurd door de provincie. Daarin, vind ik, moet zoveel mogelijk vrijheid worden ingebouwd om innovatieve projecten een plaats te kunnen geven. Je moet soms functies kunnen vermengen om de ruimte rendabel in te vullen.

Wie zijn jouw helden?

In architectuur denk ik meteen aan Ludwig Mies van der Rohe, je weet wel, de man van “less is more”. Politiek hou ik nog erg van de stijl van Jean-Luc Dehaene, aanpakken wat zich stelt. Binnen de positieve en constructieve omgeving van Vooruit Lokeren kan en mag er voorbij partijkleuren worden gekeken.

Wat wil je nog meegeven aan de Lokeraar over jezelf?

Ik ben geen tafelspringer, maar ik heb wel altijd oren naar het verhaal van de mensen rondom mij en probeer mijn ogen open te houden voor wat er in mijn omgeving speelt. Het is mijn doel om attent in het leven te staan en zo bij te dragen aan de positieve omgeving van mijn naasten.


Ga naar Vooruit Lokeren
Over de Auteur

Vooruit Lokeren

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant