Nieuws

LOKAAL: Leuven: Extra ondersteuning van de stad Leuven zorgt voor een goed gevulde cultuuragenda

Team Vooruit

Friday 02

July 2021 14:30

Leuven liet eerder al optekenen dat het de cultuursector niet in de steek laat. Samen met de sector wordt er volop aan de relance getimmerd, met speelkansen én financiële ondersteuning voor zowel cultuurprofessionals als projecten.

“Het relancefonds dat de stad Leuven een maand geleden lanceerde, biedt een kader voor culturele verenigingen, organisaties en individuen om mee aan de slag te gaan”, vertelt schepen van cultuur Denise Vandevoort. “Een vijfkoppige adviescommissie, samengesteld uit vertegenwoordigers van de cultuursector en stad Leuven, boog zich over de projectaanvragen van de eerste ronde. In totaal kon 57.544,84 euro verdeeld worden over veertien projecten. Daarmee is slechts een deel van het projectenfonds besteed. De deadline van de tweede ronde is nog maar pas verstreken. Op 31 augustus volgt de derde ronde. Het fonds blijft doorlopen tot en met 31 december 2022. Wie een aanvraag wil doen, kan terecht op de website van de stad voor alle informatie.”

Goed gevulde cultuurzomer
De resultaten mogen er zijn. Van sfeervolle zomerconcerten van Wederzijds Genoegen in woonzorgcentra tot een festival van tout petit voor de allerkleinsten op de Scheutsite in augustus: de eerste culturele projecten zorgen voor een interessante extra op de reeds goedgevulde cultuurzomer. Danscompagnie Lune steekt van wal met een dansparcours doorheen de stad. Inuit slaat de handen in elkaar met diverse locaties voor Leuvense muzikale parels. Je ontdekt alle activiteiten en nog veel meer op uitinleuven.be.

Creatie en repetitie
“Geen voorstellingen zonder creatief onderzoek en repetitie”, vervolgt schepen Vandevoort. “Daarom biedt het projectenfonds ook de kans aan organisaties en kunstenaars om, na lang stil te liggen, zich achter de schermen klaar te stomen voor de volgende culturele seizoenen. We horen van overal dat dit een welkome steun biedt naast onder meer het noodfonds 2021 dat ook een tachtigtal individuele cultuurprofessionals ondersteunt.”


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant