Nieuws

LOKAAL: Joris Vandenbroucke: ‘Marktkramers moeten klanten beter kunnen informeren over nieuwe parkeergarage in Ledeberg’

Vooruit Gent

Wednesday 28

June 2023 12:31

Vooruit Gent trok onlangs naar de markt op het Ledebergplein op zondagochtend, om er te praten met de mensen. Opvallend: heel veel bezoekers blijken (nog) niet te weten dat er in de onmiddellijke buurt een nieuwe parkeergarage is. Ons gemeenteraadslid Joris Vandenbroucke ging daarmee aan de slag.

“We kregen van verschillende mensen de opmerking dat ze het spijtig vinden dat de gratis shutllebus vanuit de P&R in Gentbrugge werd afgeschaft. Velen staan er niet bij stil dat er een nieuwe P&R is op slechts 200 meter van het plein, ideaal voor marktbezoekers. Ik heb daarom, tijdens het ‘Vragenuurtje’ voor de gemeenteraad van maandag 26 juni 2023, gevraagd aan de schepen van Economie om meer communicatie daarover te voorzien.”

De schepen vond dat een goed voorstel. “Ze antwoordde mij dat ze opdracht zou geven aan de Dienst Markten om nog eens heel duidelijk te communiceren naar de marktkramers dat de parkeertoren een speciaal laag zondagtarief heeft van maar 1 euro per uur. Die kunnen dat op hun beurt aan hun klanten zeggen. Bovendien zou ze ook vragen aan de dienst om een duidelijke affiche op te maken met die boodschap. De marktkramers kunnen die dan ophangen.”

Bij de opening van het nieuwe parkeergebouw werd de gratis shuttlebus (ooit opgestart wegens de hoge parkeerdruk in Ledeberg; en deels betaald door de Stad Gent en deels door de marktkramers zelf) afgeschaft.


Ga naar Vooruit Gent
Over de Auteur

Vooruit Gent

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant