Nieuws

LOKAAL: Jongsocialisten en Vooruit Oudenaarde vragen regenboogzebrapad

Dagmar Beernaert

Gemeenteraadslid Bestuurslid Medewerker Vlaamse fractie

Friday 04

February 2022 09:02

“In veel gemeenten vind je zebrapaden terug in de kleuren van de regenboogvlag. Ze geven het signaal dat iedereen zichzelf mag zijn in de gemeente, ongeacht seksuele voorkeur of genderidentiteit. Een boodschap waar we ons met Jongsocialisten en Vooruit 200% achter scharen,” dat zeggen Enriqué Van Cauwenberge en Lowie Cloet van Jongsocialisten Oudenaarde. “In Oudenaarde is vandaag nog steeds geen regenboogzebrapad. Vlaanderen voorziet nu de centen voor de aanleg en het onderhoud, dus waar wachten we nog op?” 

“Regenboogzebrapaden duiken steeds meer op in het straatbeeld. De kleurrijke oversteekplaatsen geven de boodschap mee dat iedereen welkom is in de gemeente, ongeacht seksuele geaardheid of genderidentiteit. Ze moedigen inwoners aan om overal en altijd zichzelf te zijn,” laat Enriqué Van Cauwenberge weten. “Om die boodschap te versterken wil het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) nu in iedere gemeente in Vlaanderen één regenboogzebrapad aanleggen op een gewestweg.”

 

Lowie Cloet: “Vlaanderen voorziet de centen voor de aanleg en het onderhoud van het regenboogzebrapad, de gemeente moet enkel de vraag stellen. Het regenboogzebrapad komt dan op een gewestweg op het grondgebied van de gemeente. Dit zou ook de uniformiteit van de regenboogzebrapaden ten goede moeten komen. Een unieke opportuniteit die we niet mogen laten verloren gaan.”

 

“Het is voor ons heel belangrijk dat iedereen in onze gemeente zichzelf kan zijn, ongeacht seksuele voorkeur of genderidentiteit. We moeten diversiteit vieren. Tot op vandaag heeft onze gemeente nog geen regenboogzebrapad aangelegd. Hoog tijd om daar verandering in te brengen en inwoners het signaal te geven dat ze in onze gemeente zichzelf kunnen zijn,” laten Enriqué en Lowie weten. Jongsocialisten Oudenaarde pleitte in het verleden al voor een regenboogvriendelijk beleid in de stad. “Nu Vlaanderen de centen voorziet is er geen excuus meer om het niet te doen.”

 

Gemeenteraadslid Dagmar Beernaert (Vooruit Oudenaarde) vraagt op de volgende gemeenteraad om in te gaan op de vraag van Vlaanderen en een plek uit te zoeken op een gewestweg in Oudenaarde waar het regenboogzebrapad kan aangelegd worden.

 

 


Ga naar Dagmar Beernaert
Over de Auteur

Dagmar Beernaert

Gemeenteraadslid Bestuurslid Medewerker Vlaamse fractie

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant