Nieuws

LOKAAL: Hulpbank Grobbendonk helpt mensen vooruit, je kan er terecht voor tweedehands kinderkledij, jassen en schoenen

Team Vooruit

Friday 21

May 2021 09:00

Vorig jaar stopte het plaatselijke OCMW van Grobbendonk met het aanbieden van materiële ondersteuning aan mensen die het echt nodig hebben. Mensen die bijvoorbeeld ook niet de middelen hebben om bij de Kringwinkel langs te gaan. Om deze mensen niet in de kou te laten staan, richtten een paar sympathisanten van de Vooruit afdeling in Grobbendonk-Bouwel zelf een hulpbank op. 

Vooruit Grobbendonk laat kinderen en jongeren niet in de kou staan

Bij de hulpbank kunnen mensen die het moeilijk hebben, terecht voor tweedehands kinderkledij, jassen en schoenen. De spullen worden ingezameld via droppoints in Grobbendonk of gedeeld op de Facebookpagina.

Wij willen met onze afdeling iets betekenen voor gezinnen die het moeilijk hebben en die alle steun kunnen gebruiken

Sinds vorig jaar beschikt het gemeentelijk OCMW van Grobbendonk niet meer over een hulpbank. In de winter, in een periode dat mensen zo’n hulpbank echt kunnen gebruiken, stonden mensen letterlijk in de kou en werden deze mensen doorverwezen naar kringloopwinkels. Vooruit Grobbendonk-Bouwel bleef niet bij de pakken zitten en startte met een inzamelingsactie voor “winterjassen en kledij” voor kinderen en jongeren. 

“Wij willen met onze afdeling iets betekenen voor gezinnen die het moeilijk hebben en die alle steun kunnen gebruiken”, zegt Cindy Buelens van Vooruit Grobbendonk-Bouwel. Heel wat mensen waren het met ze eens, de oproep werd massaal beantwoord. 

Iedereen die nood heeft aan steun, is welkom

“We kregen zoveel giften dat we de kans zagen om een hulpbank op te starten en zo mensen vooruit te helpen. Bij onze hulpbank kunnen mensen terecht voor tweedehands kinderkledij, jassen en schoenen. Die geven we gratis weg zonder dat mensen daarvoor noodzakelijk van een leefloon moeten genieten. Iedereen die steun kan gebruiken, is welkom”, aldus Cindy.

In eerste instantie willen we mensen binnen onze eigen gemeente helpen, Al kunnen ook mensen van buiten de gemeentegrenzen een hulpvraag indienen

De hulpbank werkt op afspraak zodat mensen zelf hun pakket kunnen kiezen. Daarnaast willen ze heel laagdrempelig werken. Er is bijvoorbeeld geen bewijs van leefloon of dergelijke nodig. 

“We willen ook lokaal iets beteken voor de maatschappij. Kringloopwinkels doen zeker en vast ook goed werk voor mensen die het moeilijk hebben, maar zelfs dat is voor sommige mensen nog te duur. Vandaar onze hulpbank. In eerste instantie willen we mensen binnen onze eigen gemeente helpen, Al kunnen ook mensen van buiten de gemeentegrenzen een hulpvraag indienen”, besluit Cindy. 

Heb je onlangs een grote lentekuis gehouden? Kan je wat spullen voor kinderen of jongvolwassenen missen? Wil je mensen mee vooruit helpen?

Contacteer Hulpbank Vooruit 

Via de Facebookpagina

Via 0474/86.26.48 of via [email protected]

Of lever je spullen in via de ‘droppoints’. Deze zijn te vinden aan Dijkstraat 8a in deelgemeente Bouwel en aan Waterwinningsstraat 4 in Grobbendonk.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.