Nieuws

Hoe ziet jouw droomjob eruit nu en later? Praat er met ons over in onze digitale sessie.

Team Vooruit

Wednesday 05

May 2021 11:05

Een goed loon is voor veel mensen belangrijk. Ook voor onze beweging, dat kan je hier lezen. Een job houdt natuurlijk meer in dan enkel het verdienen van een goed loon. Wat vind jij belangrijk aan je job? Aan welke zaken op onze arbeidsmarkt moeten we aandacht besteden? Waar moet Vooruit op inzetten om iedereen hun droomjob te helpen realiseren?  

Werk moet werkbaar zijn

Werken is meer dan alleen iets om brood op de plank te krijgen. Samen met jou gaan we in discussie over andere zaken op onze arbeidsmarkt waar we ook aandacht aan moeten besteden. Waar moeten Vooruit prioritair op inzetten om iedereen hun droomjob te helpen realiseren? 

Goed werk is de basis voor een gelukkig leven

Deelnemen aan deze digitale sessie? Schrijf je hier in!

Onze samenleving en technologie veranderen in een razendsnel tempo. Het zorgt voor een arbeidsmarkt die continu verandert en zichzelf opnieuw moet uitvinden. Dit brengt onzekerheid met zich mee. Samen met onze minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedelijk Beleid Meryame Kitir en federaal volksvertegenwoordiger Anja Vanrobaeys stellen we onze visie scherp. Hoe spelen we flexibel in op deze snel veranderende arbeidsmarkt? Wat zijn factoren om je gelukkig te voelen in je job? En dezelfde job je hele lang uitoefenen: is dat nog van deze tijd?

Goed werk is de basis voor een gelukkig leven”, zegt Anja. “Daar gaan we dan ook mee aan de slag tijdens onze digitale sessie. We gaan in op werk dat ook werkbaar moet zijn: hoe verzoenen we arbeidstijd met zorg en vrije tijd? Moeten we de vele verlofstelsels op elkaar afstemmen? En gaan we verder met telewerk of moeten we hier een kader voor creëren?”

Sterke sociale bescherming voor nieuwe vormen van werken

We staan ook stil bij nieuwe vormen van werken: zorgen de nieuwe jobs in de platformeconomie, de freelance statuten of flexijobs volgens jou voor meer werkgelegenheid? En hoe zorgen we voor een sterke sociale bescherming voor deze mensen? Wanneer je take out bestelt en de fietser wordt aangereden, moet hij of zij dan een nieuwe fiets krijgen van het platform waar je je bestelling deed? Of, is dit eigen verantwoordelijkheid?

Fons Leroy, arbeidsexpert en voormalig topman van de VDAB, deelt tijdens deze digitale sessie zijn visie en staat open voor discussie. Wat betekent arbeid in 2021? Hoe moeten we onze loopbaan vorm geven? Hoe kan de overheid jou hierbij helpen?

LEES OOK: solidariteit is ook personeel laten delen in de winst

Zeg je gedacht. Schrijf je in voor de sessie “Een droomjob voor elke levensfase” op maandag 17 mei met arbeidsexpert Fons Leroy. De input uit deze sessie gebruikt Vooruit voor het bepalen van prioriteiten en om concrete voorstellen uit te werken in de toekomst. 

Denk mee, doe mee, deel mee.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant