Nieuws

LOKAAL: Hasseltse sport- en vrije tijdsruilwinkel gaat digitaal met handige webshop

Vooruit Hasselt

Wednesday 22

November 2023 15:38

Het Hasseltse stadsbestuur zet sterk in op het bevorderen van gelijke kansen. Denk maar aan ruilwinkel Het Wisseltje, waar mensen terecht kunnen om speelgoed, kledij en verzorgingsspullen voor kindjes van 0-3 jaar te ruilen. “Begin vorig jaar kwam daar ook ruilwinkel De Uitwissel bij”, vertelt Habib El Ouakili, schepen bevoegd voor onze meer gezinsondersteuning, jeugd en sport. “Een ruilwinkel die zich focust op sport- en vrijetijdsmateriaal en kledij voor kinderen tot 18jaar.

Als vader ervaart El Ouakili zelf dat kinderen ontzettend snel uit hun kleren groeien. “Sportkledij of uniformen van de jeugdbeweging zijn vaak aan vervanging toe nog voor ze veel gebruik kunnen worden. Een ruilcircuit is dan ideaal. Het is bovendien een leuke manier om laagdrempelig te starten met een nieuwe hobby.”

Webshop

Een dik jaar na de lancering heeft De Uitwissel een mooie voorraad van spullen opgebouwd. “Gaande van sportkledij en tennisrackets tot slaapzakken en bergschoenen. In onze ruilwinkel vind je alles wat je nodig hebt. Om aan de groeiende nood te voldoen én nog meer kinderen te kunnen helpen, lanceren we nu onze eigen webshop.”

 

Een gebruiksvriendelijke en volwaardige webshop die je de kans geeft om via simpele zoekfuncties het hele aanbod thuis te ontdekken en een bestelling te plaatsen. “Onze partner Autisme leeft vzw zet vervolgens alles netjes klaar, waardoor je je bestelling de woensdag nadien gewoon kan oppikken in Huis van het Kind.” Betalen gebeurt zoals steeds niet met geld maar met stempels die je krijgt wanneer je zelf spullen binnenbrengt.

 

Stad Hasselt heeft extra aandacht voor kwetsbare gezinnen. “Gezinnen die het niet breed hebben, zijn net gebaat met initiatieven als deze. Om hen vlotter in het ruilcircuit te krijgen, krijgen zij alvast een volle spaarkaart van ons.”

 

Tijd voor informatie

 

“Sinds ik De Uitwissel heb ontdekt, ben ik vaste klant. Er is niet alleen een groot en gevarieerd aanbod, de outfits groeien eigenlijk kosteloos mee met onze jongens”, laat Yana, mama van twee jonge voetballertjes weten. Yana is alvast enthousiast over de komst van de webshop. “Voorheen moest je op woensdagnamiddag met een medewerker door het hele aanbod gaan, zo’n webshop bespaart je een hele hoop tijd.”

 

Tijd die nu gespendeerd kan worden aan gezinnen. “Huis van het Kind is natuurlijk dé informatie – en ontmoetingsplaats voor iedereen die betrokken is bij de opvoeding van kinderen en jongeren”, verduidelijkt El Ouakili. “Door de vrijgekomen tijd, kunnen onze medewerkers tijdens inloopmoment vooral informatie verschaffen: hen wegwijs maken in de vele verenigingen, samen zoeken naar vervoersmogelijkheden naar een sportclub of zelf helpen met administratieve procedures en bekijken welke financiële tussenkomsten mogelijk zijn. We doen er namelijk alles aan om de Hasseltse kinderen zo veel mogelijk te kunnen laten deelnemen aan ons vrijetijdsaanbod.”

 

De nieuwe webshop vind je terug op deuitwissel.hasselt.be .“Doneren kan ook nog steeds natuurlijk. Je vindt de vele inzamelboxen terug in de sporthallen van stad Hasselt, het stedelijke zwembad, de Decathlon en natuurlijk Huis van het Kind”, besluit El Ouakili .

 

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant