Nieuws

LOKAAL: Gent – ‘Met huidskleurpotloodjes op school voelt elk kind zich goed in zijn vel’

Team Vooruit

Wednesday 17

November 2021 10:16

Op zaterdag 30 oktober 2021 organiseerde Vooruit Gent de actie ‘Vooruit in kleur’. Van 14 tot 16 uur kon iedereen onder de Stadshal gratis zijn portret laten tekenen… in zijn eigen huidskleur. “Niet iedereen is zalmroze en toch pikken kindjes vaak dat kleurpotloodje uit als de juf vraagt om een huidskleur te nemen. Niemand heeft dezelfde huidskleur. Iedereen is net dat tikkeltje anders. En dat maakt onze stad nu net zo mooi. Met deze actie willen we de diversiteit in Gent in de kijker zetten” zegt Astrid De Bruycker, onze schepen van Gelijke Kansen.

De actie werd 100% gesteund door de Gentse JongSocialisten. Luca Lewis De Bruycker was er bij, zag dat het goed was… en mocht zelfs uitleg geven op regionale televisiezender AVS. “Mensen heb je in alle maten, in alle gewichten en ook in alle kleuren. Gelukkig maar. Die kleuren en die diversiteit kleuren onze stad en maken ze mooier. Tijdens onze actie gebruiken we huidskleurpotloodjes in alle kleuren net om aan iedereen te tonen dat diversiteit onze stad mooier maakt. Als die ook in scholen worden gebruikt gaat élk kind zich letterlijk en figuurlijk goed in zijn vel voelen.”

 

In Gent werd recent beslist om 2.000 kleurpotlodensets aan te kopen waarmee je elke tint huidskleur op papier kan zetten. Die sets worden voortaan verdeeld tijdens vormingsdagen voor onderwijspersoneel zodat elke school erover beschikt. “Maar met Vooruit willen we echt dat dit in heel Vlaanderen gebeurt, in elke gemeente en elke school. Zodat iedereen zich overal en altijd vertegenwoordigd voelt”, duidt Astrid. Daarom werd er op 30 oktober ook actie gevoerd in Antwerpen en Hasselt. Wordt vervolgd…


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant