Nieuws

Welkom Frederic SerrΓ©

Vooruit Boutersem

Sunday 04

December 2022 19:18

Het is nog niet zo lang geleden, maar alweer mogen we met veel plezier een nieuwe aanwinst binnen onze partij voorstellen!

Dit keer geven we gaan een woordje uitleg over π™π™§π™šπ™™π™šπ™§π™žπ™˜ π™Žπ™šπ™§π™§Γ©. Deze papa van drie is geboren en getogen in Boutersem. Hij is dus goed vertrouwd met onze gemeente. Sterker nog, na enkele jaren elders gewoond te hebben, is hij bewust terug naar Butsel gekomen, omdat hij alleen hier Γ©cht aardde. Het hoeft dan ook geen verrassing te zijn dat hij zich met volle goesting voor ons mooie dorp wil smijten.

Voor de kost is Frederic IT Manager/Principal IT Consultant en daarbuiten heeft hij een sterke interesse in fotografie. Wie actief is op sociale media en de lokale pagina’s van Boutersem volgt, heeft ongetwijfeld al wel eens prachtige foto’s van hem zien passeren. Daarnaast houdt hij van reizen en brengt hij uiteraard graag tijd door met zijn gezin. Je kan hen ook geregeld op wandel zien met hun teckel Tilly.

Dat hij zich wil aansluiten bij Vooruit, is ook een bewuste keuze. Het zit niet alleen in zijn bloed (tipje van de sluier: hierover volgt later nog een leuk weetje). β€œBovenal heb ik een hart voor Boutersem en haar diverse, boeiende gemeenschap. Ik voel me ook echt een volksmens en wil me graag inzetten voor het algemeen welzijn van de inwoners en vanaf de zijlijn kan je nu eenmaal geen verbeteringen doorvoeren. Vooruit heeft een toffe ploeg met aandacht en inzet voor iedereen. Ze hebben een lange geschiedenis in Boutersem waarin ze heel wat gerealiseerd hebben en ik voelde me er direct thuis”, verduidelijkt hij.


Frederic gelooft dus net als wij in een vorm van politiek waar de politici echt tussen de mensen staan, onder de mensen komen en vooral ook naar de mensen luisteren. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat er meteen een klik was.
Zowat over het hele land heeft het vertrouwen in de politiek in het algemeen serieuze deuken gekregen en daar wil hij mee iets aan doen. En waar beter te beginnen dan bij jezelf, binnen je eigen lokale team?

Hoewel Frederic zeker oog heeft voor de π™©π™§π™€π™šπ™«π™šπ™£ 𝙫𝙖𝙣 π˜½π™€π™ͺπ™©π™šπ™§π™¨π™šπ™’, zoals de talenten van haar inwoners die bv. in de kunstroute naar boven komen, haar mooie natuur en divers aanbod van verenigingen, zijn er heel wat π™―π™–π™ π™šπ™£ π™™π™žπ™š π™π™žπ™Ÿ π™’π™šπ™š 𝙣𝙖𝙖𝙧 π™šπ™šπ™£ π™π™€π™œπ™šπ™§ π™£π™žπ™«π™šπ™–π™ͺ π™¬π™žπ™‘ π™©π™žπ™‘π™‘π™šπ™£. Enkele van de zaken die hij wil aanpakken zijn de transparantie en communicatie van de politiek naar de inwoners en hun betrokkenheid bij het beleid, aandacht voor de medewerkers van de gemeente en toelichting over werking van de diensten aan de inwoners, wandel- en fietsinfrastructuren (ook in bv. bosgebied), beleid rond kernverdichting en de nodige infrastructuren daarrond, digitalisering, ondersteuning van de lokale verenigingen en ondernemers, aandacht voor jongen gezinnen qua opvang, school en activiteiten en mogelijkheden voor energieparticipatie. Je ziet het: aan ambitie en ideeΓ«n is er alvast geen gebrek! Toch behoudt hij nog steeds een realistische kijk op dit alles en beseft hij dat je niet steeds elke slag kan thuishalen, maar zoals zijn motto mooi aangeeft: sometimes you win, sometimes you learn.

Al is Frederic echt nog een β€œgloednieuw” bestuurslid, uit een verkennend gesprek vooraf en ook van bij de eerste vergadering met hem erbij bleek al meteen dat we met de neuzen in dezelfde richting staan. Zijn brede, maar nuchtere kijk op de zaken, zijn sociaal engagement en zijn β€œdigitale” skills gaan zeker nog een meerwaarde vormen voor ons bestuursteam. De kers op de taart: hij ook nog eens aangenaam in de omgang. Van een goede match gesproken!

Frederic, langs deze weg heten we je graag nog eens officieel welkom in het team, wij zien het alvast voor de volle 100 % zitten!

Β 

Frederic SerrΓ©

Terug naar de homepagina

Over de Auteur

Vooruit Boutersem

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant