Nieuws

LOKAAL: Evergem - Vooruit Evergem gaat met een eigen lijst naar de kiezer.

Vooruit Evergem

Thursday 12

January 2023 20:23

Dat besliste het partijbestuur unaniem.
"We zijn enthousiast om ons met een ambitieus programma en een sterke lijst te presenteren aan de Evergemse kiezer", zegt Wim De Vlaminck, voorzitter van Vooruit Evergem.

Het besluit om in 2024 met een eigen lijst deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen is er gekomen na een grondige evaluatie van het politiek samenwerkingsverband met Open VLD. Deze samenwerking was en is op een constructieve manier verlopen met een goede verstandhouding tussen de mandatarissen. We zullen de rest van de legislatuur als één fractie blijven functioneren op een correcte manier.

Vooruit Evergem wil evenwel met een eigen lijst opkomen omdat dit de wens is van onze achterban en zo ook duidelijker wordt voor de inwoners van Evergem waar Vooruit voor staat. Gemeenteraadslid Christine De Wispelaere : “We zijn ervan overtuigd dat we met een eigen ambitieus project voor onze gemeente meer kiezers kunnen overtuigen. Met meer zetels in de gemeenteraad hebben we meer impact om van Evergem een gemeente te maken waar het voor iedereen goed leven is.” 

Daarbij zal Vooruit Evergem open blijven staan voor samenwerking met partners, in het belang van de Evergemse burgers. “Wij zijn een constructieve partij waar iedereen trouwens welkom is om samen met ons mee te werken aan de toekomst van Evergem. De komende maanden gaan we het gesprek aan met geëngageerde inwoners om onze toekomstvisie uit te werken”, zegt Wim De Vlaminck.

Over ons programma en de lijstvorming zullen we op een later tijdstip communiceren.

 


Ga naar Vooruit Evergem
Over de Auteur

Vooruit Evergem

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant