Nieuws

LOKAAL: “Want vrouwen dragen de stad" - Vooruit Mechelen lanceert 35 voorstellen voor vrouwvriendelijkere stad

Vooruit Mechelen

Tuesday 08

March 2022 11:50

Vandaag, op 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. En daarom lanceert Vooruit Mechelen vandaag haar campagne “…want vrouwen dragen de stad”. In deze campagne geeft Vooruit het woord aan Mechelse vrouwen zelf. “Vrouwen weten het best wat onze stad nodig heeft. Zij leven, wonen, werken er elke dag in. De voorbije weken hebben wij naar hen geluisterd en samen met hen 35 ideeën uitgewerkt. 35 ideeën van 35 vrouwen. Zij vormen het gezicht en de stem van deze campagne,” aldus Vooruit-fractieleider Thijs Verbeurgt.

 

Internationale Vrouwendag is de dag in het teken van strijdbaarheid en solidariteit tussen en met vrouwen. Mechelen heeft een lange traditie van sterke vrouwen en draagt Internationale Vrouwendag dan ook hoog in het vaandel. Vooruit Mechelen ging dit jaar op zoek naar 35 voorstellen die de stad beter kunnen maken voor vrouwen. “We brachten daarvoor op verschillende dagen vrouwen samen om na te denken, te babbelen en van ideeën te wisselen. Dit leverde heel wat fijne en creatieve ideeën op,” zo stelt Caroline Gennez, Vlaams parlementslid voor Vooruit.

 

35 vrouwen / 35 voorstellen

 

Uiteindelijk kwamen er 35 voorstellen naar voren. Deze voorstellen worden vandaag en de komende dagen op sociale media gelanceerd. Elk voorstel wordt door een Mechelse vrouw voorgesteld. Geen stockfoto’s of dure campagnebeelden maar echte Mechelse vrouwen die vanuit hun eigen ervaring, hun eigen leefwereld voorstellen doen. De voorstellen gaan van meer publieke toiletten, over veilig kunnen uitgaan of een buddynetwerk voor grootmoeders tot meer betaalbare woningen voor alleenstaande mama’s. “Met deze campagne en de voorstellen willen we vooral mensen aanzetten om mee met ons na te denken hoe we de stad beter kunnen maken voor vrouwen. Alle grote en kleine voorstellen zijn welkom. Vaak zijn het kleine ingrepen die een wereld van verschil kunnen maken. Onze campagne is dan ook vooral een oproep om mee met ons na te denken en de stad beter te maken,” aldus Sophie Bollen, lid van het Bijzonder Comité Sociale Zaken voor Vooruit.

 

Vanavond: Café De Zij

 

Bovendien zet Vooruit vanavond haar zoektocht naar voorstellen verder tijdens “Café De Zij”. Voor Internationale Vrouwendag wordt Café De Wei in de Nauwstraat voor één avond Café De Zij. Vanaf 20u is iedereen er welkom om wat te komen drinken en er eigen ideeën te lanceren voor een vrouwvriendelijkere stad.

 

Iedereen is van harte welkom vanaf 20u.


Ga naar Vooruit Mechelen
Over de Auteur

Vooruit Mechelen

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant