Nieuws

LOKAAL: ‘Dag van de Buren’: Astrid De Bruycker bezorgt feestpakketten aan huis bij winnaars fotowedstrijd

Vooruit Gent

Thursday 06

July 2023 14:50

Alweer een fijn moment voor Astrid De Bruycker, onze schepen van Buurtwerk: ze trok naar drie straten in onze stad om eigenhandig een ‘feestpakket’ te overhandigen aan de bewoners. Aan de ‘Dag van de Buren 2023’, op vrijdag 26 mei, ging een plezante oproep vooraf: ‘Organiseer een buurtfeestje, maak leuke foto’s, stuur de tofste/grappigste/mooiste/meest ontroerende naar de Stad Gent en maak kans op een prijs’.

“We kregen veel foto’s binnen en hebben daaruit drie ‘winnaars’ geloot. Ik trok naar de Adolf Baeyensstraat (Sint-Amandsberg), de Victor Frisstraat (Rabot) en het Malpertuusplein (Brugse Poort). De bewoners – allemaal mensen die het initiatief hadden genomen om hun buren gezellig samen te brengen – kregen een pakket met daarin een kubb-spel, een petanque-spel en reuze mikado. Die zullen zéker van pas komen bij een volgende burenontmoeting, voor kleine én grote kinderen!”

De buren van de Adolf Baeyensstraat zorgden voor een unieke locatie in de straat, sfeervolle muziek en vooral een warme welkom aan nieuwe buren. 45 mensen van alle leeftijden kwamen daar op af. Iedereen bracht zelf een drankje, een kleine versnapering en een glas mee.

In de Victor Frisstraat werd het een levendig multicultureel feestje. Een Bulgaarse buurman had muziekboxen buitengezet, een Turkse buurvrouw zorgde voor barbecuehapjes… en ook Gustaaf, met zijn 88 jaar de ‘ouderdomsdeken’ van de straat, genoot met volle teugen mee.

Op het Malpertuusplein ten slotte is het eigenlijk élke namiddag ‘Dag van de Buren’. Plaats van afspraak: de ‘bankskes’ op het plein. Na de middagaflevering van ‘Thuis’ spreken een hoop mensen er af die elkaar al bijna hun hele leven kennen, opgegroeid in wat men vroeger ‘De blokke’ noemde…

 

Wil jij ook een buurtfeestje organiseren? Vraag een subsidie aan bij Samen Aan Zet! Alle info vind je op de website van de Stad Gent


Ga naar Vooruit Gent
Over de Auteur

Vooruit Gent

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant